Srpski sion

С ТР . 244.

„СРИСКМ СИОН."

Б Р . 15.

1 — 1. 39.

0 Г Л А С.

0 Г Л А С.

31. 3-3

Сриска православна црквена општина у Прх о в у намерава своју дркву оправнти н у ту нјел одреднла је своту од 2300 ф.; с тога расписује дражбу на мањак 11. (23.) априла у 3 сахата после подне. Сваки лицитанат дужан је пре дражбе у име жаобине положити 10% у руке председника. Услови могу се видети на дан дражбе. Црквена општина задржава ееби ираво, да може носао новерити н оном нодузетнику, којега за најспособнијег држи, макар и за мањи попуст. У Прхову, 3'. марта 1893. Предеедништво црквене општине. Бр. 470. ех 1893. СТЕЧАЈ. 35 > 3—3 Овим се расиисује стечај на биљежничко и Фишкалско мјесто код епархијске уираве горње-карловачке. Дужности, са овим мјестима скопчане, означене су у чл. XXXIV нривр. уређења епархија од 1871. уз годишњу илаћу од 600 ф . односно 300 Фор. Конкуренти имају своје добро инструиране молбенице предсједништву ове епарх. управе у року од три неђеље, рачунајући од ирвога уврштења овога стечаја у званичне новине „Сриски Сион" поднијети. У Плашком, 19. марта 1893. Михаило, Епископ. С Т Е Ч А Ј. 27 - 3 - 3 На унражњено место пароха у Угриновци са платом IV. разреда, овим се отвара стечај. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране енархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протопресвитера до конца априла о. г. овамо поднети. И з с е д н и ц е к о н с и с т о р и ј а л н е у Карловци 2. (24.) марта 1893. држане. Архидијецезална консисторија.

Овим дајем на знање пречасној господи свештеницима, да сам у мојој помодној и мануФактурној радњи спремио у великом избору, до најбољих врста, штоФова за горње и дољне хаљине свештеничке као : первијена, доскина, дублова, терноваи финог вашгарна, дал>е сваких каквока и боја свнле, широких појасева и т. д. Уједно примам сваку наручбину, те из првих творница тачно, брзо и јеФтино набављам свакоме онакав материјал какав жели, и преко овдашњег вештог свештеницког кројача г. Нли.ју Вертунског дајем иравити свештеничке хаљине леио и укусно. Умољавам с дубоким поштовањем пречасну г. г. свештенике, да би доброту имали посетитн ме, или нисмено на менр ее обратити, аја у наиред изјављујем, да ћу свакој жељи мојих муштерија потпуно одговорити.

У Сомбору, марта 1893.

С иоштовањем

Милан Д. Нандуровић.

ДРАЖБЕНИ ОГЛАС. Овим се раснисује тшпепсТо-дражба за зидање нове женске школе у Срн Неузини но плану неимара Иавла Вихтнера. По трошковнику износиће градња 3003 Фор. 16 новчића. Услови, нлан и трошковник могу се сваки дан код председника цркв. оиштине видити. Сваки лицитант има пре дражбе 10% пишманлука положити. Дражба ће бити 18. (30.) априла о. г. у 3 сата после подне у школској дворани. У Срп. Неузини, 21. марта 1893 год.

П. Коњовић, перовођа.

37. 2-3

Љубомир Жирков, председник.

„Српски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор. ; на но године 2 Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље : на годииу 5 Фор. Из Србије нрнма нретилату књижара В. Валожнћа у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата, огласи, стечајеви, рекламације 4 п сви рукописи шаљу се г. Сергију Шакрак- <| Нинпћу, уреднику „ Српског Сиона " у Нови 4 Сад . За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се <3 10 новч. од једног реда ситних слова, а за | жиг сваки нут но 30 новч. — Ненлаћена писма <8 . <3 се не примају. — Рукоциси се не враћају. <§

ШтЈШиарија сјшске књизкаре Б]тће М. Поповића у Новоме Саду.