Srpski sion

СТР. 37'2.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 28.

69. 1-2 ДРАЖВЕНИ ОГЛАС. На основу скуиштинског закључка Мало Маргптичке срп. прав. црквене ошитине расписује се дражба за сликање, злаћење икон о е Т а с. а и м а л а њ е ц р к в е. 1. Сликарска и златарска ра.дња по предрачуну износи: 2800 ®ор. 2. Дражба Не се одржати 20. јуна (2. јула) 1893 године у 2 часа по подне. 3. Општина задржава себи цраво поверења према подузимачу. 4. Ближа условија могу се од првог огласа видети у председннштву црквене општине. У М а л о ј М а р г и т и 27. маја 1893 године

Миша Ђурђев, перовођа.

Димитрије Шајић, парох, председник.

Е. I. 13*3.

Е Д И К Т

50. 3 — 3

Олгп, супруга Пере ЈовановиЛа рођ. Димнтрџје.виЛ из Вршца, којаје мужа свог нре четир године вероломно оставила и у свет отумарила, овим се позива, да се у року од шест месеци рачунајући од данас 7 овом духовном суду било лично, било писмено пријави и место свог пребивања означи, јер ће се иначе и без ње бракоразводна парница по мужевљевој тужби, по прописима закона сировести. /Тз седнице еиарх. консисторије у Вршцу 26. аирила (8. маја) 1893. Консисторија епархије вршачке.

Бр. 514.

СТЕЧАЈ.

53. 3—3

Е.К. 113. ех 1893. На парохију I. разреда у Стјепану, протоиресвитерата киринско-глинскога, овим се расписује етечај. Интеркаларара нема. Рок пријавама до 17. (29.) јунија 1893. Из сједнице еиарх. конси торије, држане у Плашком, 2.9. аирила 1893. Епарх. консисторија горњо-карловачка.

м?

! ВАНРЕДНО ЈЕФТИНО!!

ПРИКЛАДНО ЗА ШКОЛСКЕ ИСПИТЕ. Пошто је наступило доба испитима, то препоручујемо за испитне ноклоне добрим учени цима, разне иоучне и забавне књиге, којих имамо иреко две стотине разних наслова. Да омогућимо куп ових књига за дар добрим ученицима, дајемо ову ванредну цробитачност, а та је: рШјГ'* 50 процената. Ово чинимо за то, да би и најсиромашнија сеоска општина могла ове књиге за своју школску младеж и књижницу — набавити. Књиге су тачно у нагаем каталогу забележене, кога сваком на захтевање Франко достављамо. Надамо се многобројним налозпма, које ћемо најбрже и најтачније обавити. С 1) ппитоваи.( , м БрЋа 1.Попови српска књижара и штампарија у Н о в о м С а д у код „св. саве".

66. 1-

ДРАЖБЕНИ ОГЛАС.

На основу скупштинског закључка од 16. маја о. г. расгшсује се дражба на мањак ради зидања школе. По зготовљеном прорачуну радња износи: 2026 Фор. 18 нов. Дражба ће се држати 15. (27.) јуна о. г. у 2 сах по нодне у већници српеке православне црквене скушнтине. , Сваки дражбоватељ дужан је од горе истакнуте своте 1О°' 0 пре дражбе у име сигурностп нредседнику положнти. Ближи услови могу се од лрвог огласа видетп код председника, као и на сам дан дражбе. У С р и. С е н т.-М а р т о н у 24. маја 1893 го$Ј. Петар Вуков, Васа Петровић, перовођа. иредседник.

„Срнски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље : на годину б ®ор. Из Србије прима нретнлату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претнлата, огласи, стечајеви, рекламације и свирукониси шаљу се г. Сергију ШакракНинићу, уреднику „ Срнског Сиона " у Нови Сад . За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут но 30 новч. — Неплаћена нисма се не примају. — Рукониси се не враћају.

Штамиарија српеке књижаре Враће М. Ноповнћа у Новоме С'аду.