Srpski sion

Б р. зб.

С Т Е Ч А Ј. 149 3 9 Пошто гђда Ана Поиовпћева, овдашња учптсл.пца, од елав. епарх. школ. Одбора потврђона пије, то се на оенову закључка овоместног црквепо-школског одбора отвара стсчај на једно учптељичко место, с којим је скопчана плаћа од. 360 фор., слободним станом од једне собе, ншајза, штале и велике бал;те а уз то још и зимски огрев т. ј. сламе колико треба за школу и учитвљичин стан. Изабрана учитељица предаваКе у оним разредима, које јој овоместни црквепо -школеки одбор додели; а уз гореозначену плаћу дужпа ће бити и ноФТорну школу држати. Комнетенткиње, које ово место заузети желе, имају своје молбенице сз нужним докумеитима до 5. (17). септсмбра о. г. црквено школском одбору поднети — ког ће се дана и избор обавити. Примећује се, да ће изабрана учитељица кроз једпу годину дапа у својству нривремене учитељице служити а по томе од овоместног црквено-школског одбора — ради нотврде слав. епарх. школ. одбору нрепоручена бити. Из седнице црквено-школског одбора у Товаришаву, 4. (16.) јула 1893. држапе. Црквено-школски одбор.

к 880/3.1 р СТЕЧАЈ. 146 3 ~ 3 Расписује се стечај на иарохију V. класе у Ђурђеву. —' Компетентп имају инструиране молбе своје 12. (24.) сентембра 1893. нотписаној консисторији поднети. Из седнице консисторије бачке, у Новом Саду 28. јула (9. авг.) 1893. Консисторија бачка. С Т К Ч А Ј. 151 2-з Овим се расписује стечај на упражљено учит&љско место у Чобанцу (СзоМпка, Реб^ те§-уе, и. роб^а: Ротаг). Плата је учитељска: 340 ®ор. годишње, за ноФторну школу 40 Фор., слободан стан, 3 / 4 јутра ораће земље, 2 хвата дрва и штоларни ириход крај евештеника до 15 Фор. годишње. Молитељи имају своје са сведоџбама о учитељској способности инструисане молбенице потписаном најдаље до 10. септембра б. г. поднети. Из седнице сриско ■ иравославие црквене оаштине у Чобанцу. Димитриј е Мил о ш евић, парох и председнпк.

К 276/260. Е Д И К Т. 144 3 " 3 У бракоразводној парпици Катице Влаховић рођ. Раннсавл.ев нз Чуруга, против ОавеВлаховића, којп је иезнано куд у свет отумарид овим ее истн Сава 1>лаховић иозива, да у року од 90 дана консисторпји овој плп лично нредстане или место свога нребпвања пријави, иошто ће сс иначе нарпица и без н.ега окончати. Из седнице консисторије бачке, у Новом Саду 16. (28.) јуна 1893. Консисторија бачка.

ЛИВНИДЛ ЗВОНД И МЕТМА АНТОНА НОВОТНИЈА израђује по најновијој и старој системи, са.гвозденим и дрвеним крунама хармонично удешена звона, са гаранцијом на више година. Такође прима горња звоноливница стара пукнута звона на преливање. Особито препоручује своја произведена и одликована П АТЕНТИРАНА ЗВОНА, која имају дуготпа>ан, снажан и дубоки звук. Једно овако звоио од 300 кила изједначи се са звуком од других од 400 кила. Даље стубове за звона од гвожђз, солидна и врло депа; звона или шоље за сатове од метала као и све друге предмете од месиига и метала гато у ову струку спадају по најумеренијој цени. Звона у тежини од 100 килограма на нижј, као и врло добре шмркове за локомотиве. баште и за руке могу се на стоваришту увек готових добити Поруџбине иврађује брзо и тачно Антон Новотни, 137 3—6 Темишвар, Фабрика.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: 8а Аустро-Угарску, Восну и Херцеговпну на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земљб : на годпну 5 фор. Жз Србије прима претплату књнжара В. Валожпћа у Београду. Поједини бројеви етају 10 повч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 новч. од једног реда сдтних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена ппсна се не примају. — Рукоииси се не враћају. Издаље и штампа: Сриске Манастирске Штампарије у Новом Саду.

Ј