Srpski sion

(Ј тр . 724.

„СРПСКИ СИОТТ."

В р . 44.

Учитељу је плата у готовом новцу 400 ф.; 5 ланаца добре јарагаке земље, која је сва први пут житом цосијана, на коју учител. све јавне терете сноси; слободан стае са великом баштом, од које је половина виновом лозом засађена, огрева нреко зиме колико је потребно. Од погреба где нозван буд%,50 новч. Изабрапом учитељу у дужност спада нероводство и рачуноводство, за коју дужност ужива награду од 25 ®ор.; даље све школ. уредбом проиисане иредмете предавати, децу дрквеном појању обучавати, и у цркви десну певницу држати. Рок стечају је 14. (26.) повембар т. г. Молбенице се имају на потписаног упутити. Ко се личпо општини нријави, има првенство. У Оросламошу, (код Сегедина) 26. окт. (7. нов.) Т893. год. Миливој Милошевић, парох, председник.

Број 82.

О Г Л А С.

184 3—3

Потписана општина жели дознати, да ли живе и гдје Ђорђо и Гавро Че-ровиЛ рођени у Требињу, а браћа су и нашљеднпцп покојног СтеФаиа Черовића, који је умро у Требињу Т892. године. Обојица су се пустили у свијет ос.тавивши Требиње, и то први прије 34 године, а други пред 1Т година. Или, ако су браћа Ђорђо и Равро умрли, кад јето било и гдје? Ради тога се обраћамо најирије свештеницима разнијех чинова, а онда и другим особама но читавом свијету, ако би ко знао за живот или смрт браће Ђорђа и Равра Черовића, да овој општини приватним писмом нријави. Свештеник, или други човјек, који први докаже сигурним доказима, да су поменута браћа живи, или, да су умрли (треба засвједочити гдје и кад), добиће од ове општине сто ФОрИната награде. У Требињу, (Херцеговина) септембра Т893. Српско-православна црквено-школска општина.

игод златне главна улица, у сопственој кући. За Панакамилавке свилена Крепона и Крепа а по мустрама које сам у Москви и Петрограду лично изабрао и донео, дао сам сада правити и имадем у 7/8 и 6/4 широког свагда на стоваришту. Даље имадем уз већ иначе ванредан избор Дубла и Перувијена и

разних других црних и плавих штоФОва за свештеничке хаљиие, разних дебелих штофова за Деакове а и разноврсне и разнобојне свилене плишане, вунене и памучпе поставе за хаљине, па и у оним бојама које нагаи црквени ве-

1 Ш %

ликодостојницп потребују, — велик избор у појасевима, сваке боје а разна квалитета. Цене врло умерене. С поштоваљем Давид Т1урчи&.

187 8

1 -6

ЛУ/1

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку, Цена му је: За Атстро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године Т фор. За стране земље : на годину 5 фор. Ив Србије ирима иретилату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви стају ТО новч.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукоииси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут ио 30 новч. — Неплаћена нисма се не нримају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.