Srpski sion

С тр . 804.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 50.

Ж!а шшстдоем м?ажаздм ^ тшшш тт*

Српека Манастирска Штампарија која је снабдевена еа свим штамнарским прибором п нужном артијом разне врсте, ради све штампарске послове са оном солидношћу, која искључује потпуно сваке спекулативне рачуне, који би били недостојни оне цели, ради које се појавила идеја о оснивању ове штампарије а која се усредсређује у тежњи, да се колико је могуће помогне свакидањим потребама автономних органа наших, књизи и просвети пародној а поглавито црквеној и школској књижевности, солидном израдом и пристојном ценом. Да пак своју вишу цел ова Српека Манастирска Штампарпја временом постићи може, нужна јој је и материјална потпора, ради које унрава Срнске Манастирске Штампарпје сада па домаку нове године, умољава свакога а особито све ерпско-црквено-народне автономие органе, да је почаствују наруцбинама, које ће најтачније и ио најумеренијој цени извршене бити. Сриска Манастирска Штамиарија налази се у дунавској улици бр. 13. С одличним поштовањем Управа Орпске Манастирске Штампарије.

јјјјјј

ш јнгод златне «■< , , , г л а в н а улица, у сопственој кући, За Панакамилавке свилена Кренона и Крена а по мустрама које сам у Москви и Петрограду лично изабрао и донео, дао сам сада правити и имадем ^1? у 7/8 и 6/4 широког свагда иа стоваришту. Даље имадем уз већ иначе ванредап избор Дубла и Перувијена и разних других црних и плавих штофова за свештеничке хаљине, разпих дебелих ^ штоФОва за Деакове а и разноврсне и разиобојне свилене нлишане, вунене М и намучне поставе за хаљипе, па и у оним бојама које наши црквени великодостојници потребују, —- велик избор у појасевима, сваке боје а разна квалитета. Цене врло умереие. С поштовањем Давид

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране зежље : на годину 5 фор. Из Србије ирижа претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједишг бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манаотирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Ненлаћена писжа се не примају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Сриске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.