Srpski sion

С ТР . 240.

„СРПСКИ СИОН."

В Р. 15.

године управи добротворне закладе Остоићеве у Суботици иоднети ие пропусте. У Суботици 23. марта 1894. Стеван Маиојловић, управЕ '..зљ добр. војничко и грађансже закдаде Остоићеве.

Нови Сад , анрила 1894.

П. Н.

1

Попгго сам дознао да су све српске цр- ^ квепе општине налог добиле, да нове иечате Ц (штамбиле од каучука) набавити морају, то ^ сам тако слободан моје посредовање за набавку истих нреиоручити. Осим гатамбила, које у разним израдама Ј као и са светим сликама, исто тако наба- 9 вљам и иечате на тучу резане, марке (81е- } §;е1тагкеп) за писма, све тачно израђеио и Џ иод мојом гаранцијом. & Моје услуге препоручујући остајем с С поштовањем Леонидас Стерио, г у српској задруги за међусобно помагање Џ и штедњу. |

5

> > >

40 4 — 10

Ј г л а с. По закључку и благослову светог Синода од 21. октоЧ ШЈ% -ЧШ ^Р а 1893. г. носиће и мирГ бР ско свештенство „камилав/ ке", за то сам слободан пречасном мирском свештенству препоручити „камилавке" које ја израђујем а и готових имам у великом избору од Фине плаве, а за монашко свештенство црне кадиФе, као и плавог и црног перувијена. Осим тога код мене се Г могу добити одежде, барјаци, литије, пла? штанице, налови, стихари, завеое, чираци, / кадионице, кандила, путири, ручни и гре) отолни кротови и т. д. ^ Нови Са.д, марта месеца 1894. \ Прва кројачка радионица свештеничког ^ одела и свију црквених утвари V С поштовањем М. Соколови!.

\ \ <

С % < <

с

| ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА ЛА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

Р-

Ш 1

I К"' : препоручуЈе се — са гаранцијом на више година — за израду | * • е нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој велиI 1 ЈрШЗ&шШ е чини, као и за целОкупно хармонично удегнепо звоњење, про\ ! ШШјк \ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се | ш : звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном ме| е сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. I „ј Особито препоручујем од мене пзнађена и много пута одликоваиа | патентирана са отвореним одушкама провшђена звона, 1 која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи е прављена, тако, да се овако једио патентирано звоно од 200 килограма изједначује Е са звуком других по старој еистеми ливених звона од 260 килограма. е Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торољу слободно стојеће; I звона или шол.е за сатове од метала; прављење отарик звона са крунама од кованога 1 гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. Е 198 9 20 Илустровани ценоеници и прорачуни трошка бесплатно и Франко

I "В

I

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена ж_у је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцвговину на годину 4 фор., на ио године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земљб : на годину 5 фор. Ив Србије прижа претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукоииси уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад, За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —- Неплаћена, иисма се не примају. —- Рукописи ее не враћају.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.