Srpski sion

с тр . 592.

„орпски сиоа. и

Б р . 37.

ТВОРНИЦА ВЕЛИКИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЈ1ИЋ.А У ЗЕМУНУ.

НОВБ ТОРОНШ СЛТОВЕ израфује за цркве, школе, магистрате и све јавне зграде ио најновијој конструкцији (Вга^ћ.чеЈ! & б^Леп^ап^) и умереној цени, прима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. СиромашниЈим ошашинама даје на ошилашу.

63

14—15

'%

I ЛИВНИЦА ЗВОИА И МЕТА.1А АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду [ нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој вели\ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про= виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се I звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме\ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

коЈа имаЈу дуготрајниЈИ, снажниЈИ и дуољи звук, нсго звона по староЈ системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других ио старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торон.у слободно стојеће; звона' или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 198 18- 26 Илу&троваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прижа претилату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукошси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једногредаситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —- Неплаћена писжа се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.