Srpski sion

НЕДБЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО ■- ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ

СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. власник: * уредшгци: Њ. Светост Српски Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић и Сава Петровић. У Новом Саду у недељу 9. октобра 1894.

ШАЛН ЗБОРНИК ШОЛИТЖ НА ПОТРЕБУ ГТРАВОСЛАВНИМ СРПКИЊАМА, НАРОЧИТО ПРИ БОЖАНСТВЕНОЈ ЛИТУРЂИЈИ. Сриски у стихове сложио Иван М. Поповић. . ■*"* (Прештампаваље забрањеио). (Наставак).

а,д јереј говори:„В первих помјани..." Бечпи јесте архијереј Исус, Ком прилежио молим се и тоило, Да пошаље благодати вишње И да овом утврди, оснажи Старешине православне вере, Да их миром огради и светој Својој цркви у целости, адрављу И поштењу одржи, сачува, Да ноживе праведнички, дуго И разумио управљају речју Науке Ти и истиие, Спасе! Милостиво лиши их од свију Противника ]]>ихових на свету!

1Са,д свештенин изуоти: „^Пир всјехд." Главу смерно нриклањам Ти — ето, Вапијући срдачним признањем: Згрешила сам, Господе, веома И на иебо и пред Тобом! . . несам ТГи заслужна: за преступе више Опроштења да молим од Тебе; Али као љубителЈ васцелог Човечанства смилуј ми се, Боже, Ка' блудноме, изгубљепом сину, Оправдај ме и очисти као Цариника — митара — од кривње И ка 1 што си разбојника, тако Рајског царства удостој и мене!

\