Srpski sion

О ТР . 784.

,СРПСКИ СИОН."

Б Р . 49.

Ас1 К. 771/621. ех 1894 Е Д И К Т. «6 з-з Услед бракоразводне молбе Стевапа Лерина из Вел. Радинаца против супруге му Јулијане Лерин ро1). Плавшић еада ненозната боравишта — нозива се овим речена Јулијана, да у року од 6 меееци, рачунајући од првог уврштења едикта овог у новине, консисторији овој или сама лично предстане или место садањег пребивања свога пријави, пошто ће се иначе против ње поведена бракоразводна парница и без ње окончати. Из седнице архид. консисторије, држане у Еарловци 11. (23.) новембра 1894. Архидијецезална консисторија. Е. 885. I. 197 Е Д И К Т. 190 2-3 Максим Златић житељ негда белоцрквански овим се позпва, да пребивалиште евоје у року од 90 дана духовном суду овом иријави, пошто ће се у нротивном случају брачна парница, коју жена његова Драга Златић рођ. Путник отночети кани, и без њега реншти. -Из седнице епарх. консисторије у Вршцу 14. (26.) новембра 1894 држане. Епархијска коисисторија вршачка.

А(1 бр. К. 820/596. ех 1894. С Т Е Ч А Ј. 186 з- 3 Расписује се стечај па унражњену парохију У С УРДУ К У■ Интеркалара има. Комиетенти имају своје ваљано устројене молбенице путем предпостављених власти овој консисторији пајдаље до 6. (18.) децембра 1894. иоднети. Из седнице архиДијецезалне консисторије, држане у Карловци, 11. (23.) новембра 1894. Архидијецезална консисгорија. ОГЛАС. 188 3 - 3 Сртка звонолпвница Ђорђа пл. Боте Синова у Врши/у узима себи част до знања свима славним срп. цркв. оиштинама ставити, да ће своју већ од 200 година постојећу радњу (звоноливницу) од нове године 1895. проширити и увеличати тако, да ће се свака наруџбина звона у најкраћем току времена моћи извршити. С' особитим поштовањем Ђорђа нл Боте Синови звоноливци.

\Џ\ ' Ш : /XV, Ш \ II = Ж!

ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање нукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да пе пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и миого пута одликована

патентирана са отвореним одушкама провзфна звона,

коЈа имаЈу дуготраЈниЈи, снажпиЈИ и дуољи звук, него звона ио старој системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједпачује са звуком других но старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручу.јем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављене старих звона са крунама од кованога ГБОЖ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 198 22 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на ио године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годииу 5 фор. Из Србије прима иЈЈетилату књижара В. Валожића у Веограду. Појединн бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут по 30 новч. —• Неплаћена иисма се не примају.— Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Срнске Манастирске Штампарије у Но&ом Саду.