Srpski sion

С тр . 16. „СРПСКИ С ИОН. " В р. 1. Још се моЉе добити 11111 шшпит ШЕНДАР 31ГОЈЈШ) Шо ШТО ГА ЈЕ ИЗДАЛА СРПСКА МАНАСТИРСКА ШТАМПАРИЈА Цена 40 новч. = = ОГ. 1АС. И.

К. бр. 881. ех 1894. 0 Т Е Ч А Ј. 1 1 ~ 3 На упражњено парох. меето у Вел. Кикинди овим се отвара стечај. Конкуренти имају своје инстуиране молбенице нутем својих власти до 24. јануара 1895. год. поднисаној консисторији ггоднети. Из конз. седнице држане у Темишвару 20 децембра 1894. год. Епарх. консисторија темишварска. С Т Е Ч А Ј. 196 2—3 На упражњено учитељско место српске комуналне школе овим се стечај отвара.

Плата је у готовом новцу 400 Форинатаа .в. Осим тог 6 хва^и тврдих дрва од којих се н школа грејати има. Изабраном учитељу у строгу дужиост ставља се у местној св. цркви у десној певници редовно појати. На то место могу само они компетовати који су препарандију сврпшли и испит из мађарског језика положили. Молбенице нека се најдуже до 15. јануара п. р. 1895. пошаљу иредседништву школског одбора сриске комуналне школе станчевачке. У Станчеву, 15. децембра 1894. год. Председништво.

IДИВНИЦА ЗВОНА И МЕТД.1А АНТОИА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ \ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду \ нових звона и за иреливање нукнутих звона у свакој велиј чини, као п за целокупио хармонично удешено звоњење, про\ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се \ звона но вољи и лако могу- кретати, ако би се наједном ме\ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особиго препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, коЈа имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој сиетеми прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; нрављеве отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 198 24- 26 Илустровами ценовници и прорачуни трошкз бесплатно и франко.

-= §

чЈ5 ©р ш ш ш

т <м

14 1

Ђ

©Ш I р %

Е

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на ио године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима иретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 иовч. Претплата, огласи, отечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукоиисн уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —- Неилаћена писма се не нрнмају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.