Srpski sion

С ТР . 228.

,СРПСКИ СИОН."

В Р . 13.

од 120 : Фор. авр. са годишљим паушдлом од 4 ( »0 Фор. на диевницс п пут, привремено иопупи гп. Надзорник добара има бити у струкама економије иаучеп и иепитап, а у рачуноводетву вешт. Позивају ес еви они, који ово меето добити ж^ле, да евоје ваљано инструираие молбеиице еабореком одбору у Карлорцпма до 18. (30.) априда 1896. иоднесу. У Карловцима, 2. (14) марта 1896. Председништво саборског одбора. ла Е. 79. Т. 25 ех 1896. ЕДИЕ Т. 26 з~з Пошто нодписаној епархијекој конзисторпји еадање боравиште дра. Емплијава Радпћа-Соколовачког, јеромонајха манастира Месића, није позиато, то се псти др Емилпјап Радић-Соколовачки овим путем прзива, да у року од 10. дана по послздшем уврштењу овог позива предстане овој власти, или да у г истом року јави овамо евоје боравиште, да га не би снашле иос^едпце' нснослуха. У Вршцу 1. (13). марта 1896. Клтохијска конзисторија вршачка.

к. 127. i. 35 еб 1896.

С Т Е Ч А Ј.

28

2 — 3

Расписује ее иоиово стечај па ђаконско место при саборној цркви у Вршцу. Плата је, оеим обичних ђакоиских берива, 600 ®ор. годшиње. Натецатељи ваља да своје молбенице овој конзисторији иоднесу до 4. (1б.)-ог. маја о. г. Из седнице епарх. конзисторије, држане, у Вршцу 19. Фебруара 1896 Епархијска конзисторија вршачка. Једина српска фабрика свештвничких швшица и ћелепуша. ~ш За гг. свештенпке нрсиоручујем врло фпнпх и добрих шешира и ћелепуша, сопствепог ®абрпката — са најеолиднијим ценама. Послуга брза и тачпа. Поруке са етране такоћер обавл.ам и шаљем са платом у наточ (Хаећиаћше) поред моје гаранције При наруџбини довољно је назначити мсру око главе. Молећи за многобројну посету, јесам Петар Маркуш, шеширџија 9— 53 Нови Сад (глапиа пијада).

ј§| I . п1виица звона И МЕТаЛа) Мц | АНТОНА Н080ТНИЈА | т| у темишвару, фабрици i [ преиоручује ее — са гаранцијом на више година — за израду : | нових звопа п за преливање пукнутих звопа у свакој вслп- ј ј чини, као и за целокупно хармонично удешепо звоњење, иро- = [ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = = звона по вољи и лако могу кретати, ако бп се наједном ме- = 2 ету излупалр, чиме се звона еачувау да не пукну. = \ Особито нреноручујем од менеј изнађена и много пута ј одликована :

патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, која имају дуготрајнији, сиажнијп и дубљи звук, нсго звона по старој системи нрављена, тако, да се овако једно патептирано звоно од 200 килограма изједначује са, звуком других но старој системи ливених звона од 260 килограма. Дал.е препоручујем козе за звона од ковапог гволгђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож!|а. — Звоиа у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на етоваришту. 28 1- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошкз бесплатно и Франко,

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Нарловце. За огласе, објавеи стечајепе илаћа се 6 новч:. од једног реда ситиих слова, а за жиг сваки путпо 30 новч. — Нешгаћена иисжа се не пркмају. — Руконпсп се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор,, а на четврт годпне 1 фор. З а стране зежље : на годпну 5, фор. Из Србнје нрша нретплату књпжара В. Вало;т:лћа.у Београду. Појединп бројеви стају 10 новч.

Штампа: Српске Маиастирске Штампари је у Ср. Карловцима