Srpski sion

С тр . 244

В р . 11

КЊИЖЕБНИ ОГЛАСИ.

Изашле су из штамие и могу ее добити 'ш нае I. ПРИИОВЕШ ЈЕДНОГА КАПЛАРД из српско-бугаренога рата г. 1885. НАНИСАО Ераиислав уттт-и-ј^ Садржај : Позив. Опрогатај. Под шатором. Нрви плотун. Птичице Божје. Капетан Милић. Трубач. Бела заетава. Пусто огњиште. На привијалишту. На разбојишту. Свети Архаиђел Михаило. Ко је то? Петар Даби1>. Дуња. Шинел. Број 23. Мој ђак. Снровод. На одсуство. Ово је издање друго, али ноправљено и многим новим причама донуњено. Цена је књизи 60 нов. и за. поштарину 5 нов. СВЕТЛЕ СЛИКЕ ИЗ ПРВИХ ДАНА ХРИШЂАНСТВА од Драгутина Ј. Илијћа. Садржај: Прва божићна ноћ. Богојавлење. Сто -.ш. Талита куми. Бура на мору. Цена је књизи 50 п. Ве илштАрвлу в»ља нослати 5 нов. Српска Манастирска Штампарија.

ОГЛАСИ. Е. 127. I. 35 ев 1896. С Т Е Ч А Ј. 28 з-з Расписује се поново стечај на ђаконско место при саборној цркви у Вршцу. Платаје, осим обичних ђакопских берива, 600 ®ор. годишње. Натецатељи вал^а да своје молбенице овој конзисторији поднесу до 4. (1б.)-ог. маја о. г. Из седнице епарх. конзисторије, држане, у Вршцу 19. Фебруара 1896 Еиархијска конзисторија вршачка. А <1 бр. К 1Г9/202 ех 1836. 32 2 — 3 ЕД1КТ. У бракоразводној парници Ворке Пирошки рођ. ЈеФтић из Ледипаца против супругајој

Јована Пврошког из Нрига, комеје садање место пребивања негшзнато, овим се позива речени супруг Јован, да у року од 6 месецп, рачунајући од дапа првог уврштења едикта овог у овоме лисгу, нотписаној конзнсторији или сам лично предстане или место нребивања свога садањег пријави, јер ће се' у противном случају против њега подигпута бракоразводна парница и без њега свршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловци 11. (23) марта 1896. Архидијецезалва конзисторија Број Ек. 53 1896. 34 1—3 С Г Г ,Е Ч А Ј Овим се расиисује стечај на иарохију I. разреда у Водотечу, протопрезвитерата вилићкога. Интеркалар излази овог мјесеца. Рок нријављивању до 9. (21.) маја о. г. Из еједнице Епарх Консисторије држане у Плашком, 14. (26.) Марта 1896. М и х а и л о Епиекоп. Број Ек. 78. 33 2 — Л С Т Е Ч А Ј. Овим се расписује стечај на парохију у Сењу, нротопрезвитерата вилићкога Интеркалара нема. ' •• • Рок нријављивању до 9. (21.) Маја 1896. Из сједнице Епарх. Консп;:л т орлје држагге у Илашком, 14. (26.) марта 1896. М и х а и л о Епископ.

АЛ бр. К 109/203 сх 1896. 31 2-3 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Је®те Миловановића из Митровице нротив супруге му Катарине Миловановић рођ. Нохасутор, којој је сада место пребивања непознато, овим се нозива супруга Катарина, да у року од 6 месеци потпиеаној конзисторији или сама лично иредстане или место свога садањег пребивања пријави, јер ће се у противном случају протпв ње подигнута брако разводна парница и без ње окончатн. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловци 11. (23.) марта 1896. А рх идиј ецезал на конзи сто риј а.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукоииси уредништву „Српсксг Сиона" у Карловце. За огласе, објавеи стечајеве плаћа се 6 иовч. од једног реда ситних слова. а за жиг сваки иут по 30 новч. — Неилаћеиа иисла се не примају. — Рукоииси се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недел.е на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. 'Зл стране зежље : на годину 5, фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Појединн бројеви стају 10 иовч. Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.