Srpski sion

I

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗЛ ЦРКВЕНО - ПРОСБЕТНЕ И АВТОНОШНЕ ПОТРЕЕЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ СА ВЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИКОДА ВЛАСШ1К: * " УРЕДШ1К Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић. У Ср. Карловцима у недељу 28. априла 1896.

ЗВАНИЧНИ Д ЕО, Наредба Кр. хрв. слав. далм. земалеке владе, 'одела за богоштовје и наставу о,ц 8. аирила 1896: бр. 4026 гледе уноса случајева порода и смрти, који се, догоде концем године. у матице рођених (крштених) и иреминулих. Пошто сеје оиазил.о, да душобрижници, као водптељи матица, унашају једни случајеве порода и смрти, који се догоде концем године, у матице рођених (крштених) односно умрлих оне годиие, у којо.ј се је дотични случај норода или смрти догодио, а други у матице следеће године т. ј. оне, у којој се је обавио односни црквени чпн (лрштеље или укоп), то се ради једноличнога иоступка по душобрижницима (као водитељима матица), у том погледу одређује, да се случајеви порода и смрти, који се догоде концем године, имају унашати у матице рођених (крштених) односно умрлих оне годиие, у којој се заиста догоде, те да се за унис такових случајева норода и смрти имаде при концу сваке године у

матицама рођених (крштених) и умрлих оставити нешто празна нроетора. У Загребу дне 8. априла 1896. ГроФ Куен Хедервари с. р.

Одликовања Његово Високопреосвештенство, Еиискои будџмски гоешдин Јеремија МаЈјаревкЛ благоизволио је одликовати надбедреником протојереја Стевана Гојковића иарохау Шиклошу и протојереја Радослава АндриКа пароха у Херцег Суљошу.

НЕЗВАНИЧНИ ДЕО, Ускршња посланица правосдавног енископа далматпнског и истријског Никодима пречасноме клиру и с-вему иравославном народу еиархије своје. ОЈА бстк пок-кда пок-кднвшаА к-кра наша (I Јов. 5, 4). Ми славимо данас празник Христова васкрсења. Славећи успомену тога великога христјан-