Srpski sion

Отварање св. Синода, дочек и испраћање краљевског комееара. Са оеобним возом, у засебнпм салбнским колима, стигао је преузвишени кр. комесар бароп Федор ИиколиИ у Карловце, у нратњи свога секретара г. Павла ЈоановиЛа. На жељезничкој станиди дочекали су Његову 1[реузвишеност иредставници овоградског магистрата, кр. котарског суда и неколицина одличних карловачких грађана, којом нриликом је Његову Преузвишеност ноздравио градоначалник карловачки г. Стеван А. ЈанковиЛ. Његова Преузвишеност захвалив се на иоздраву и ноздравив се са нрисутнима, села је на дворека четверопрежна, кола и праћена дугим низом евећане пратње, пошла је двору иатријарашком. Долазак Његове Цреузвтиенобши иоздравио је нуцањ за свечаност одређене батерије. Кад је Његова Преузвпшеност стигла близу днора патријарашкога, интоновала је војничка капела царску химну, а почасна компанија, којом је

командовао капетан Данило Владетић, узела је „пред преи". Топови су иуцали непрестано. У свечаном улазу двореком дочекали су Његову Преузвишеност св. патријарх Георгије еа високоиреосвенггеним Еиископима, дворским свештенством и еекретаром Др. Л. Секулићем. ( П>егова Преузвишеноет би дочекана са усклицпма: „Живио" и љубазним ноздравом Његове Светости, иреузвишеног г. ттријарха Георгија , као вестник царске и краљевске милоети. Иреузвишени кр. комесар тако исто љубазно ее захвалио Његовој Светости. Поздравив се са високоиреосвештеним епископима, преузвишени кр. комесар изашао је еа евојим еекретаром на снољашњн улаз дворски, те је нримио ранорт компанијеког команданта п дефиловање ночасне му комианије, а затим се вратио у двор, те са Његовом Светоети и праћен високопреосвештенпм епиекопима, отишао у свој стан и одаје, које еу у патријарашкоме двору нарочито емештене за становање краљевских комесара.

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО - ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРНСКЕ II РАВОСЛАВН Е МИТРОПОЛИ ЈЕ КАРЛОВАЧКЕ — —• СД ВЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА власник: јгедник: Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић. ГГТЛТм 11111111 1 ■ 111Ч1111 ■ I Шј3 1IIИ1ШII11 и III ■ 1Т|ТГП I Ш 11 ■» I ј IIIIII ■ ПТи Г|Г П шш 11 ГГГ ГПТ 111II ■ I ■ ■ ■ ■ ■ ■ I ■ и " ■■IIIIII II У Ср. Карловцима у недељу 12. маја 1896.