Srpski sion

С тр . 578.

.ОРПОКИ СИОН. а

В р . 34.

Бр. 02/18%. ДРАЖБЕНИ ОГЛАС. 143 1 — 1 Сриска православна нркв. школ. опћима ка начка намерава предузети еве потребне оправке на својој цркви. По стручљачком предрачуну, којн је 9. (21.) августа т г. од стране славног еиарх. админ. одбора темишварског иод бр АО. 1012 ех 1896. одобрен, целокупна радња стаје 1446 ф. 02 пов. Позивају се сви они, који овај посао нреунети желе, да изволе доћи на дражбу, која ће се одржати 22. авгу ста (3. септембра) т. г. у дворани овдашн.е срп. основне школе. Дражбоваће се на мањак, а пишманлук је 10 %. Опћипа задржава себи ираво, да посао ио одржаној дражби према новерен.у и скупљем пудиоцу изда. Предрачун п сви остали услови могу се сваки дан видити у овооићинској нисарпици. У Канаку 13. (25.) августа 1896. За уираву сри. прав. цркв. школ. опћине: Светозар С. Ајваз Иван Крстић

учитељ као иеровођа.

предсЈедник.

СТЕЧ А Ј. 126 з-з Овим се расписује стечај за учитеља III. и IV. разр. мешовите школе у 1 овауишеву. Учитсљске дужиости у школн и цркви нроппсанс су Школ. Уредбом, а плата је ова: за редовпу школу 400 Фор. и 30 Фор. за иеровођстно; стан и сламс за огрев колко је потребио; од укопа где позвап буде 1 Фор. Молбенпце ваља послати до 25. августа о. г. а жеља је оиштине. да се молиоци, ако је могуће лично прикажу. У Товаришеву , 28. јула 1896. Тоша Пиварски школ. председник. Е. 605. I. 114. сх 1890. 142 1--3 С Т Е Ч А Ј. Овим се расппсује стечај на парохијеко м.есто I. клаее у Баранди (торонталска жунапија). Молбепице ваља потписаној управп нослати до 15. (27.) септембра 1896. год. Из седнице епарх. конзисторије држане у Вршцу 12 јула 1896. Епархијска конзисторија вршачка.

ж ®Р 1 ш Р % шџ I

34®

1 1 I џ Ш)

| .АИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА) АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | [ нрепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду \ = нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој вели- : = чини, као и за целокупно хармоничпо удешено звоњење, про- : Е виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се \ \ звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- \ I сту излупало, чиме се звона сачувау да не пукну. § 1 Особито препоручујем од менеј изнађена и много пута : "'одликована \ патентирана са отвореннм одушкама прови^ена звона, "141 [ која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи ; прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује \ са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. \ Дал.е препоручујем козе за звона од кованог гвож!>а, у тороњу слободно стојеће; е звона или шоље за сатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога е гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. \ 28 10 —26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко. :

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукописи уредништву ,,Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 6 иовч. од једиог реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћеиа писма се не нрижају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на ио годпне 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : иа годи д у 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједиии бројеви стају 10 но вч .

Штамиа: Сриске Манастирске Штамнарије у Ср. Карловцима.