Srpski sion

С тр . 144.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 9

С Т Е Ч А Ј. 19 1-8 У смислу решења црквено-школске екупштине Меленачке од 12. октобра т. г. 5./31. ех 1897. и одобрења Славне епархијске управе од 4. (16.) Новембра 1897. бр. 1275./1004. овим се расписује стечај за издавање купатила „Русанде" под закуп на 40—50 година. Ближи увети се могу видети сваки дан у нисарници црквено-школске општине. Рок стечају траје шест недеља од првог уврштења. Из седнице црквено школске скупштине држане у Мелевцима 12. октобра 1897. године. Светозар Николић председник. Број 281, 308 ех 1898 20 1—3 С Т Е Ч А Ј. На парохију IV класе у Врбовљанима и VI класе у Брестовцу. Молитељи имају своје правилно иструисане молбенице надлежнијем путем Епархијској Конзпсторији овој најкасније до 17. (29.) марта 1898 поднети. У Пакрацу, 17. Фебруара (1 мартз 1898.) Епарх. Конзисторија Пакрачка.

ДРУГИ 0ГЛАСИ.

ооооооооооооооооооо § ОГЛАС. ф Доленодписани препоручујем своју од ф ф 60 година постојећу и добро снабдевену ф

I ВОСКАРСКУ РАДаУ А особито пречасној господи свештеницима ж и г. г. туторима црквеним, будући да вот сак сам израђујем и белим, то се налазим V у стању своје штоване муштерије послу0 жити са финим воштаним свећама по 2 Фор. ф кила. — Пошиљке од 5 кила и даље шаљем л &апсо. Ако је пошиљка 10 кила и даље • онда сандучић не рачунам. Молим у штованим наредбама означење колико свећа у кили да буде, које савесно и тачно извршујем. На захтевање шаљем мустре. Стеван СтанковиЋ воекар. 1-10 Шиклош (Барањска жупанија).

0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

оооооооо ооооооооооо

©®®®®®®@®®®®®®®®®®®®®®®®®©С1®^®®®®#®®®®®®®®®®®®@®®@®®®®® ХРИШЋАНСК0-П03ЛАТАРСКИ \ 0ДЕЖДЕ

13 литије, ^ 5 < БАРЈАЦИ >; Ш < ОД С0ЛИДН01 /

\ 0ДЕЖДЕ Ј; ^ од солидног,

• <

. л ЈЗзаЈЕ | јаког, трајног У • ! С виленог СК да- > ЗА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВЕНУ УМЕТНОСТ I лаХТбГ- * •

^ Ламбас-бро | МаС [а Л. 6 °" | Дунавска улица НОБИ САД, Дунавека улица ч све^оје | КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА"

> &

< ЈЕФТИН0. ^ ^уууууууууу^

< ЈЕФТИН0. >; • ^ууууууууууг 2

ф Купивигп већу партцју француских броката за одежде, и свилених дамаста за црквене барјаке, у ® ® прпјатном сам положају, да послужим по јефтпну цену с леппм одеждама, лптијама и барјацима. ® Ј Молим славие црквене опгатине, којима су потребне одежде, барјаци, литије, да гато пре ® ф куие исте код мене, докле траје стоваригате. 9 Даље препоручује своје сопствене израде као Фабрика и етручњак за сваковрсне цркв. послове и цркв. ® Ј утвари. Поставља нове дрворезне иконостасе, Христове гробове, тронове са и без икона, а прима да позлаћује Ј ф старе и већ постојеће као и да очисти и обнови иконе. Имам на стоваришту црквених утвари, рипида, кандила, ф ф путира, петохљебница, чирака, кадионица, ћивота, венчаница, ручних крстова, за цркву полијелеја од шлиФована ф ® кристали, као и од бронзе и гвожђа са поздатом. Затим: литија, шкодских и свих задружних застава, свако- ® ® врсних светлих и црних одежда, барјака, неба, дверских и трапезних застирача, стихара, за преч. г. г. свсште- ® ^ нике плавих и црвених појасева, икона на плеху (целиваче) и на платну, плаштаница, целивача на плсху (каши- ф ф рано) по 1 Фор. 60 нов., оквира за целиваче иконе, све уз солидну послугу и стручњачку цену. На захтевање ® ® шаљем мустре с предрачуном за веће црквене послове. Примам старе путире на позлату, као и рипидс. и друге ® Ш црквене утвари. — Због тескобног простора у мојој радњи имам на продају готове тронове Матере Божије и ' владичанске, те их препоручујем слав. општинама, које их требају, а даЈем их по наЈумерениЈу цену и на отплату.

ХХЛ!а,љем муотре на захтев.

3-0

V

®®®$®ф®®®®®®®®®®®®®®®9®®®®®$®®®«®§®9®®®®®®®®®®®®®$®®®®®

,0рпски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Иа Србије ирнма претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Штампа: Српсхе Манастирске Штамприје у Ср. Карловцима.