Srpski sion

Очт 19Г>

,ориски сиоа*.

б р . 12.

Број 375 К. з. 71. 85 Т 3 С Т Е Ч А Ј. Иепиоује ее стечај на парохију VI. клаее у ТоЈ)11>у. Парохијеки дом и.ма и еееије 18 јутара. Молител.и имају евоје вал.ано инструиеане молбеиице надлежним нутем поднијети Епархијекој Конзис.торији овој најкапш.е до 1. (13.) априла 1899. год. И:ј еједнице Епархијске Конеисторије у Пакрацу дана, 16. (28.) Фебруара 1899.

36 ДОСТАВЉА ОБЈАВУ ЈШЦИТАЦИЈЕ. 1-5 Иа основу закључка срн. прав. цркв. оиштине у Острову од год. 1898 31. маја број 5. и одобрењем слав. епарх административног одбора у Вршцу, Број Ех. 856. II. 36. ех 1898. год. Расиисује се ради онравке цркве лицитација на мањак и то на следеће иоелове као: 1. На зидарску а каменорезачку радњу са материјалом у износу од 683 ф . 05 н Н. На дунђерску радн.у са ма-

теријалом у износу од 501 ф . 09 н. Ш. На молерску радн.у еа материјалом у износу од 164 ф . 19 н, Свега 1348 ф . 33 н1. Лицитација ће се одржати 7. (25.) анрила 1899. год у 2 часа после подпе у овдашњој комуналној основној школи. 2. Лицититира ће се усмено, а лицитапт је дужан од горње своте 10%^ јамчевине у руке иредседништва положити, која ће се јамчевина подузетнику новратити носле обавл>ене колаудације. 3 Онштина задржава себи право новерења прсма подузетнику. 4. Ближи уелови п све друго што се на ову радњу односи, може се до дана лицитације видети и дознати у овомесној комуналној основној школској дворани. У Темеш Сигет (Острову) 17. (29.) марта 1899. год. Пошта Темеш Кубин. Крста Јунгић Живан Станков перовођа предеедник.

ДРУГИ ОГЛАСИ ЗВОНОЛИВНИДА И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ црепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отБореним одушкама прови|ена звона, "1Р1 која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Ввона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовнх на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Српски Сион" излази сваке недеље на целом тазаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима иретилату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, отечајеви и рекламације шаљу се Адманаотрацији I остали рукоииси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огдасе, објаве и стечајеве илаћп се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена нисма се не прпмају, — Рукописп се враћају.

Штамиа: Српоке Манасткроке Штаипарије у Ср. Карловцима.