Srpski sion

С тр . 524

Пр 4/24. 111110.1- одбор. ех 189У. 139 3—3 С Т Е Ч А Ј. На новоустанонљеној централној, а ио потребп и Фртаљној иаралелној срп нравосл. вероисноведној основној мешовитој евентуално мушкој школи отвара се овим стечај за једно учитељско место у Меленцима. Нлата учитеља је: 400 ®ор. годишње, слободан и ио пропису стан у природи и огрева у слами колико иреко зиме треба. Дужностп су школском уредбом прописане. Рок пријаве траје до 29. августа т. г. када ће се и избор обавити. Месни школски одбор задржава себи право по нотреби да изабраног учитеља и у други који разред преместити можс. Из седнице школског одбора држане у Меленцима 15. (27-) јула 1899. год. Стева Марјанеки председник.

С Т Е Ч А Ј. 154 2—2 На учитељско место у Парцу ( х / 2 сата на жељезници до Темишвара). Рок 15. августа када ће се и избор обавити. Плата 300 Фор. и прописан стан с баштом од 1000П хвати, од погреба где буде позван 50 новч. Дужности су прописане уредбама и наребама. Само се прописано оспособљенп узимају у обзир. Из седнице школског одбора у Парцу 25. јула 1899. год. Жива Гојков председник. С Т Е Ч А Ј. 153 2-3 На уиражњено место учитељице на сриској вероисноведној основној женској централној школи Ш. и IV. разреда у Меленцима овим се расписује стечај. Илата је учитељици: 400 ф ,, стан у природи или у име стана 100 ф ., годишње и огрева колико потропш преко зиме. Дужности су школском уредбом прописане. Рок иријаве траје до 29. августа т. г. када ће се и избор обавити. Из седнице школског одбора држане у Меленцима 15. (27.) јула 1899. год. Стева Марјански председник.

С Т Е Ч А Ј. 143 з-з Услед дозволе Епарх. Школ. Одбора нам нод бр, 150/95. ех 1899. год. овим се расписује стечај на учитељско место. — Плата је 300 Фор. за носведневну школу, 40 Фор. за недељну, трп хвата тврдих дрва, стан по проиису школскс уредбе са баштом п 7 /г ланца земље изван села, приходи од венчања 50 нов., од великог укопа 50 нов,, од малог укопа 20 нов., од парастосп 50 нов. — Дужности су школском уредбом прописане. — Еомпетовати могу оснособљени учитељи и то који су исиит из мађарског језика положили. — Мзабрапи је дужан ириликом сва ког богослужења у цркви појати и уз свештеника приликом Функција суделовати, децу црквеном иојању обучавати. — Рок је стечају 22. августа када ће се после подне у 2 сахата избор обавити. Из седнице школског одбора држане 11. (23.) јула 1899. год. у Борјаду (барања п. ^ешећ Во1у) Председништво. С Т Е Ч А Ј. 141 з-з Овим се у Срн. Неузини (тор. жуи.) на упражњено мушко IV. разредној школи стечај на учитељско место отвара. Плата је: 400 Фор. 4 ланца ораће земље, на коју учитељ како државне тако и опћинске терете сноси, 4 хвата тврдих дрва, слободан стан, који се састојп из две собе, кујне, коморе и баште од 200Ц хвати, у име писаћег прибора 5 Фор., од погреба има 1 Фор. Дужности су школском уредбом ирописане. Компетовати могу оспособљени учитељи, који имају иснит из мађарског језика. Изабрани је дужан уз горњу наплату поФторну школу држати, приликом сваког богослужења десну певницу држати, децу цркв. нојању обучавати и у цркв. општ. седницама перо водити. Рок овом стечају траје до 15. (27.) августа о. г. када ће се и избор обавити. — Првенство имају они, који се лично пријаве и у св. цркви успоје. Молбенице са потребним сведоџбама имају се слати потиисаном председнику. Из седнице српског вероисповедног школског одбора оржане у Срп. Неузини 20. јула (1. августа) 1899. Мита Николић председник школ. одбора.

„Срлски Сион" излази сваке недзле на целом та:зку. Цена м.у је: За Аусгро-Угарску, Босну и Херцеговину на годшу 4 фор., на по годпне 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима нретплат? књижара В. Валожића у Београду. Појединп бројеви стају 10 новч Прехплата, огласи, отечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве н стелајеве плаћа се 6 новч. од једног реда снтних слова а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају, — Рукописи се враћају. Штампа: Срисхе Манастарокв Штампарије у Ср. Карловцима.