Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОПВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРЛБОСДДВНЕ ШИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. УРЕДНИК: Протопрезвитер Јован ЈеремиЋ.

ВЛАСНИК: Њ. Светост Српски Патријарх Георгије.

У Ср. Карловцима у недељу 15. августа 1899.

ЗВАНИЧНИ Д ЕО. По овлаштењу Његове Светости, иравоелавнога Архиеиискоаа Карловачког, Митроиолита и П« тријарха сриског, иреузвишенога госиодина Георгија ЕранковиКа, благоизволео је Његово Високопреосрештенство госнодин енискон Бачки Митрофан ШевиИ руконоложити свршенога богослова Мил о р а д а М и ј а т о в и ћ а б. августа о. г. за ђакона, а 8. августа за нрезвитера. Решењем Архидијецезалне Конзисторије у Карловци постављен је свршени богослов Милорад Мијатови11 адмипистратором иарохије у Негославци. Решен.ем Архидијецезалне Конзисторије у Карловцима премештени су јеромонаси Мина Нешић из манастира Врдника у Бешеново, Георгије Бугарски из манастира Раковца у Врдник; Василијан Поиовић и.з манастира Велике Ремете у Гргетег, Гедеон Томашевић из манасгира Шишатовца у Хопово, а Гераеим Чобановић из манастира Хопова у Шишатовац.

Ас1. М. 196. син. 23 ех 1899. ПРАВИЛА ЗА МОНАХЕ православне српске митрополије карловачке. Предговор. Кратка су н варљива уживања, што их даје срцу нашем свег овај у насладама својима, које нам ионајвише сметају на путу нашем у нарсгво небесно; а на Протнв вечна су и стална она ужнвања што их добива душа наша с Неба у благослову Божјем, којп нам помаже на путу нашем у царство небесно. СФ ан КХ Г1Л0ТК СК010 Ш ПЛОТИ П0ЖН4ТХ ИСТЛ^кш« ; а скди кх пожнетх жнвотх к-кчнми. (Гал. VI. 8.). Држати се свагда у животу својем пута, што води к Небу и Богу, дужност је свакога Хришћанина, јер је сваки на крштењу својем обећао, да ће се угледатп у жнвоту свом п смрти, у живот и у смрт Христову, да тако узмогне са Христом и ускрснути. Лш,е г,о