Srpski sion

С тр . 200.

„СРИСКИ СИОН."

бр. ц

2 фор. п 80 новч.; друга по 2 фор. и 30. новч.; а трећа по 1 фор. 4. За тачност ове подјеле у класама послужитп ће протоколи од дацпје који се налазе у Кш. Минпстарству Фпнаицпје. Овако уређене лпсте, радк наплате, надлежно Књ. Миниетарство у своје вријеме спровестн ће надлежнпм плеиенскпм властпма, с нужнпм у овоме папутцима. 5. За опе црквене обреде, којн нпјесу обвезни, него који потијечу од религиозног осјећања и слободне воље и побожности добријех Хришћана ; такве су парохијаип дужни иепосредпо плаћати својему пароху, ио иовој тарпфп, која се радп управљања уз ову окружннцу спроводи.

Јавна благодарност. На званичну молбу овоместке срн. правосл. црквене општине наше изволео се славни књижевни Одбор Матице Српске одазвати, односно уважити, те нам је даровао 89. комада књига (свеске за народ из задужбине Цетра Коњевића), које смо књпге ирпкључили школској књижици; те их како етарији тако и младеж радо чита; — те овим, у име црквене општине изричемо најтоплију благодарноет како Српској Матици тако и велеуваженој г. г. иредседнику и одборницима Срнске Матице, — а нека је хвала и садањем учитељу, који је потрудио се и молбу еачинио; —- јесмо: У Ловри 12. марта 1900. Никола Видак Милош Видак тутор. председник. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Бр. Е. К. 19. ех 1900- 24 1-3 С Т Е Ч А ј. Расписује се на иарохију Ш. разреда у Ста ром Селу, у иротопрезвитерату петрин.ском. Рок пријављивању траје до 23. анрила 1900. но старом календару. Из сједнице ЕнархијскеКонзисторије, одржане у Плашком, 10/П. 1900. М и х а и л о Епиекоп.

ОГЛАС ДРАЖБЕ зз 1-з На основу закључка овомесне црквене скупштине као и одобрења сл. епарх. адм. Одбора у Темишвару, овим се расписује јавна усмена дражба па мањак за онрављање цркве, која ће се одржати на дан 11. (24.) априла, т. ј. трећи дап Ускрса после подне у 5 часова у српској вероисноведпој школи у Јозепову. По примљеиом прорачуну поједине радље стај у и то: 1. зидарска радња: 3234 круне 40 иот. 2. дрводел,ска „ 1298 м 98 „ 3. лимарска „ 1551 „ 80 „ укунно: 6085 круна 18 пот. Сваки дражбоватељ — пре започете дражбе — дужан ће бити у руке председнику положити 10°/о јамчевине. Прорачуни и условија могу се разгледати сваки дан у месној школи. У Јозепову 21. (24) марта 1900. год. Гнвра Поповић Влада Марков перовођа. предеедник. Бр. Е К. 20. ех 1900. С Т Е Ч А Ј. 22 2-3 Овим се расиисује стечај па парохију првог разреда у Ријеци (Рште). Рок је нријављивању до 23. априла 1900. ио стар. кал. Из сједпице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, дне 10. фебруара 1900. М и х а и л о спископ. А(1 К. 135. 185 ех 1890. ,С ТЕЧ А Ј 25 1-3 Расписује се стечај ради сталног нопуњења уиражњених парохијских места: у Српском Ченеју, иарохији IV. илаћевног разреда с наплатом за сада у биру и штоли, и у Карлову с бсривима, која ће се тек после обављеног избора тачно установити. Молбенице вал>а по^астрети путем нретностављених власти енархијској конзисторији Темишварској у року од шест седмица дапа рачунајући од дана нрвог обнародовања опог стечаја у „Сриском Сиону." Из ссдпнце епархијске коизисторије држане у Темишвару 14. (27.) марта 1900. год. Н и к а и о р Епиекоп.

„Српски Сион" излази сваке нед . е на целом та'зку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговиу на годипу 8 круна, на по голпне 4 круне, а на четврт годиае 2 круие. За. стране звмље : на годпнт 10 крупа. Из Србије прима нретплат рњижарлВ.Валожића V Веограду. Поједини бројеви 20 филпра. ПреЛ1ла.га, огласи, отечајези и рекламације шаљу се Адмзааограцаја I остали рукоииси уредааштвУ ,0раског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филара од једаог реда ситни х "^Ј-ава\жнг сваки пут по 60 фплира. — Неплаћена писма се ие примају, — Рукописи се враћају. Штампа: Српскв Мававтжрсхв Штаипаркје у Ор. Карловааиа. — 172.