Srpski sion

Отр. 474

.ОРПОКМ СИОБ.*

Б р. 21

ДРАЖБЕНИ ОГЛАС. 80 1-1 Српска ирав. црквено-школска огшттина у Немету држаће дана 22. Јула 1901. г. после подне у 3 сата у месној шк. дворани, дражбу на мањак за издавање градње школске дворане. Ка поједине стручне послове долазе следеће своте: На зидарски посао 1822 К 86 П „ дрводељски 658 „ 82 , „ столарски и браварски поеао 759 „ 36 „ Целокупна свота 3241 К 04 П од којих 10^ имају лицитанти као вадијум у новцу или вредносним папирима положити. Градњу само оспособљен мајстор може примити. Планови и прорачун могу се код потгшсане општине видити. Из седнице месног школског одбора, држане 27. Јуна 1901. Год. Ж. Арсин Радулов Сима црровођа. председник

Од Српскб правосл. ;рв, ошитине у Ки шфадуби. ОГЈГАС ДРАЖБЕ. 84 1-1 Расписује се минуендо лицитација за унутарњу оправу цркве. Посао: сликарски, нозлатарски, столарски и зидарски. Свота. предрачуна 1510 круна. Блилси услови могу се дознати код председника општине. Ко жели лицитирати, дужан је положити 5% кауције. Даи лицитације јесте 15. (28). Јули т. г. пос.ле подне у 3 сахата у школи. Општина задржава право рад оном издати, у кога највише поверења има. У КишФалуби 1-ог Јулија 1901. (ШвШис1, Вагапуа т. жел,езгтчка станица: Вагавуа-Мопо8<;ог. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЈШВНИ1Ц И ФШШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА темитттвар?,

ирепоручуЈе се — са гаранциЈом на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено еа круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована р §г* патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, I која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре % провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системн прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 15— ех 1901. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бееплатно и Франко. На миленарској земал ској изложби у Вудимпешти 1896. награђена са великом миленарскош медаљом.

„Српски Сион" излази сваке неделе на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а странв земље : на годнну 10 круна. Из Србнје нрнма иретплаткњнжара В. Валожића у Веограду. Ноједиии бројеза 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви н рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукописи уредништву „брпско! Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 12 фшшра од једног реда ситиих слова. — Неплаћена дисиа се не придају. — Вукоииси се пе враћају.

Сровк« Мжметжрекв Шт&мдарије у Ор- Каржовдкма, 1901. — 391.