Srpski sion

О гр . 6Г>0.

.СРПСКИ СИОН. 6

БР. 8&.

Бр . 94.ех 1901. 132 3-3 С Т Е Ч А Ј. На уиражњена два учитељска места у Товаришеву, еиархија Бачка, овим се отвара стечај. Са овим учитељским меетима скопчана је илата, од 600—600 круна. Оеим тога 6—6 кат. јутара прве врсте камасиране земље, на коју учитељи све терете сносе. Слободан стан — с баштом — по пропису и огрев за зиму, колико треба. Дужности учитеља ирописане су шк. уредбом од 1872. год. — а обвезани су још нуз то, у св. цркви при богослужењима појати. Молбениде са потребним нрилозима ваља оослати на месни шк. одбор. Рок стечаја 30. септембар п. ст. кал. Из седнице гак. одбора, држане у Товари шеву 29. авг. 1901. год. Милорад Борђошки Јода Станчев перовођа. предоедник.

ДРУГИ ОГЛАСИ

1

СТЕВА ПИСАРЕВИЋ САМ0 СВЕШТЕНИЧК0Г 0ДЕЛА КР0ЈАМ Дунавска ул. 20. НОВИ САД Дунавска ул. 20. Част ми је пречасној г.г. свештеницима до повољног знања ставити, да сам добио јесењи и зимски штофова за хаљине, јер сам стунио у свезу са првим горњим ®ирмама (Фабрикама) које само ту робу изра ђују и исту за готов новац повлачим, стога могу много јефтиније да дајем, него оне иодузимајуће Фирме, које у моју струку спадају. Појасева у свакој боји најбољег квалитета и камилавки од кадиФе и ко.је имадем = увек готови. Неповољне норучбине примам Ч ватраг. Мустре на углед шаљем бесплатно. Ц 140 1 — 10

ш

зТ/е Ш

ЗБОНОЛИВНИДА И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА ■*г ТЕМИТТТВАР-у,

ирепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много нута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 527 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављење отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 21— ех 1901. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесллатно и Франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом. „Српоки Сион" излази сваке неделе на целом таЈаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босиу и Херцеговету на годшу 8 круна, на по годше 4 круне, а на четврт годиив 2 круне. За страле зелљв : на годану 10 круна. Из Србије нрша претплат? књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а осгали рукописи уредништзу , Орпскох Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа, се 12 филира од једног реда ситнах слова. — Неплаћена писма се не пршају. —Рукописи се не враћају.

Штампа: Орпске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. 1901. 498.