Srpski sion

л лжгџ т: I .

У име срп. прав. цркв. одбора! У Нештину 20. нов. 1900. Перовођа: Председник: К. Јовановић Јереј М. Протић Дамјановић.

адм. парох

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Бр. Е, К. 510. ех 1901. 157 1-3 Е Д И К А Т. Стављајући до звања Даници Вукић, кбр. 17. из Церовца, парохије тушиловићке, еада неиознатог боравишта, да је против ње покренуо брачну парницу муж њезин Милош; позива се овим иста (Даница), да се у року од 90 дана, по првом уврштењу овога едикта у „Српском Сиону," пријави овој власти било лично или писмено, јер ће ее иначе покренута парница и без ње окончати. Из сједнице Епарх. Конзисторије горњо-карловачке, држане, у Плашком, 18. (31.) Октобра 1901. год. МихаилЂ, Епискои.

ДРУГИ ОГЛАСИ 3 - 3 153 објава. Сад је ивишао из штампе мој богато I са српсниш црквшим ттш, ов. икона №1 а , еликма ш стштшжчшш Тај свој илустровани ценовник шаљем сваком бадава и Ггапсо. Ко од истих ствари има потребе и хоће да купи, нека изволи јавити па ће га добити. НИКОЛА ИВКОВИЋ НОВИ САД.

ЗВ0Н0ЛИВНШЦ и шш ГВОЗДЕНЕХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА црепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама провшђена звона, "1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђепаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за ЗВОНа од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае отарих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на етоваришту. 25— ех 1901. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљсној изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

®р

„Орпски Сион" гзлази сваке недеде на целом табаку. Дена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Хердеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране зеиљв : на годину 10 круна. Из Србије нрима претнлат? књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви 20 фиирг _ иретплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљусе Админиотрацији а остали рукописи уредништву , Орпског Сиона" у Карловце. За огдасе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се не пршају. — Рукописи се не враћају. Штампа: Српеке Манаотирске Штампарије у Ср. Карловцима. 1901. 621.