Srpski sion

„СРПСКМ ЈЖОН. а

О тр . 275

Њежачно царство 56 милијона, Италија има 32, а Аустро-Угарска 45 милжјона људи. Србпја је имала у почетку буне Карађорђеве 1804. око 700.000 душа, а данас има два и пб милијона.

Читуља. Јављамо тужним срцем пријатељима и познаницима, да нам се наша добра и никад незаборављена супруга, мати, сестра, и мајка | Софија Хај дин рођ. Бранковић данас у 1 сахат из јутра, после кратког и тешког боловања у вечност преселила у 62. години свога живота — Тело миле нам покојнице опојано је 26. априла у сахати пре подне, по одржаном опелу у св- николајевској саборној цркви а по том на чератском гробљу еахраљено. Вечан јој спомен! Карловци, на Марков-дан 1902. Ожалош^ена породица, ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Ас1 бр. К. 180/241 ех 1902. 27 3—3 С Т Е Ч А Ј. На парохију УЈ. разреда у Мохову-Шаренграду расписује се стечај с тим, да компетенти имају своје нрописио инштрујиране молбенице овој конзисторији до конца месеца маја но нов. о. г. надлежним путем поднети. Из седнице архидијецезалне козисторије, држане у Карловцима 4/17. Априла 1902. Георгије с. р. Патријарх. АА бр. К. 239,240 ех 1902. 26 3—3 С Т Е Ч А Ј. Овим се поново расписује стечај на парохију VI. разреда у Шуљму. Комиетенти нека своје прописно инштрујиране молбенице овој конзисторији до конца месеца маја по нов. о. г. надлежним путем поднесу. Из седнице архидијецезалне конзисторије др жане у Карловцима 4/17. Априла 1902. Георгије с. р. Натријарх. Бр. К. 714/93 ех 1902. 28 3 — 3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на једно упражњено свештеничко место у Суботици 1. евентуално 3.

разреда. — На месту што ће га заузети изабрани свешгеник, налази се за сада и лични помоћник с којим ће се поступити према §-у 20. 1. Б. прев. кр. рескрипта од 10. августа 1868 године. Рок нријави је шест недеља од првог уврштења овога стечаја у „Српском Сиону." Молбенице се имају слати путем надлежне власти потписаној конзисторији. Из седнице епарх. конзисторије бачке, држане у Новом Саду 4/17. Априла 1902. године. Председништво. ДРУГИ ОГЛАСИ

I ! I I I I I I I ? I I !•' 5. I I * I 0 1 I | I I I I I I > * Џ

■аст ми Је овим наЈучтивиЈе ставити до у знања мојим врло штованим муштериI јама: пречасној г.г. свештеницима, да сам своју КРОЈАЧКУ РАДЊУ ^2 • ЗА СВЕШТЕНИЧНО ОДЕЛО • НОВИ САД, Дунавека улица, број 20. богато снабдео и да ћу од сада увак на стоваришту имати велики избор разноврсних штоФова за свештеничке горње и долње хаљине, као: камгарна, дубла, алапина, рипса и правог енглеског листера, које повлачим из првих домаћих и иноземеких творница. Наручене свегптеничке хаљине израђујем највећом пажњом — најсолидније, строго по избору ром на то

и по најтачнијој мери, а с обзишто сам стручњак снецијалиста,

те сам лично хаљине готовим, у стању сам да рачунам исте много јеФтиније него икоји од посредника или подузимача. Осим већ наведеног, имам увек на стоваришту најФинијих свештеничких појасева, у свима потребним бојама, камилавки, ка диФених и чоЈ - аних, у црноЈ - и плавој боји, и шешпра свилених са тврдим ободом у свакој величини, све по најумеренијој цени. Исто тако примам на израду и таке свештеничке хаљине, ако би ми се штоф и са друге које стране донео; и у том случају рачунам свој посао по наЈ - нижој цени. Мустре на углед шаљем бесплатно. Препоручујући се и у будуће пажњи пречасне г .г. свештеника и молећи их најучтивије за што обилатнју потпору. С одличним поштовањем 25 4- СТЕБА ПИСАРЕВИЋ, специјалиста — кројач свештеничког одела.