Srpski sion

О ТР . 276 „(ЈР11СКИ ОИОН. к Б Ј>. 17.

-«№- «§§*- ^ ф ОБЈАВА. Препоручујем своје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: светлих и црнах одежда, неба, литијл, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадиопица, пјетохљебница, ћивота, рииида, целиваћих и свечарских нкона; руских икона у разним врстама, исторИЈСКИХ слнка, свештеничког одела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој # « ИЛУСТРОВАНИ ЦЕНОВНИК У КРСТОПЛЕТУ БЕСШТНО. # « На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину учини, С поштовањем НИКОЛА ИВКОВИЋ 6-20 19 -у Иовом Дунавсхса улица. •--Ј-в »-ф-в »ЈЈ-Ј ТК*-т-4

ш ш

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА темишвапг,

ирепоручуЈе се — са гаранцгдом на више година — за израду аових звона и за преливање Дукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не иукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама проввђена звона, "1®| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 ировиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; ввона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога ГВОЖ ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 9— ех 1902. Илустровани ценовкици и прорачуни трошка бесплатно и Франка. На миленарској земал.сиој изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

,Српски Сион" излази сваке недеде на целом та)«ку. Цена лу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране зелље : на годинј ? 10 круна. Из Србије прима претплат? квижара В. Валожића у Београду. Еоједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацзји а остали рукописи уредништву „брпскох Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве ндаћа се 12 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћрна писжа <•<> — т»гкописи св пе враћају.

Штампа: Српоке Манастирскв Штампараје у Ср. Карловцима. 1902. 257.