Srpski sion

Стр. 458

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 27.

ДРУГИ ОГЛАСИ

Ф Ф Ф Ф Ф Ф Т Ф Ф ^ ф Ф Ф ЧТ* ^ ф I ф Ф ^ Ф ф \ТЈ Ф ф Ф Ф ^ Ф Ф Ф ф ф Ф Ф

ОБЈАВА. Препоручујсм своје богато стовариште срп. прак. црквених утвари и то: светлих и црних одежда, неба, литија, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадионица, пјетохљебпица, ћивота, рипида, целиваћих и свечарских икона; руских пкона у разним врстама, исторИЈСКИХ СЛИКа, СВештеНИЧКОГ ОДела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој • # НЛУСТРОВЛНИ ДЕНОБНИК У КРСТОПЛЕТУ БЕСШТНО. # # На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину учини. С поштовањем НИКОЛА ИВНОВН1? 14—20 19 у ЕС оеозл Садзг, Дзт-ца-воЕса улица.

ЖЖЖЖЖЖТЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖШШЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

ЗВОНОЛИБНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА

арепоручуЈе се — са гаранцђ]ом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокунно хармонично удегаено звоњење, ировиђено са круном од кованог гвомфа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не нукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама провшђена звона, '^ЏЦ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других ио старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звова у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 14— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

®д®

I С Ч\К ш>

т | 15

Шћ */ 1*1 ш'

«:|;г

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом тазаку. Цена жј је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годние 2 круне. З а стране земље на годину 10 круна. Жз Србије нрима нретнлату књкжара В. Валожаћа у Београду. ГГоједнни бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламаццје шаљу се АдминистрацЈци а осталн рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филнра од једног реда ситшн слова. — Ненлаћена нисиа се не нрнмају. —Рукониси се не враћају. Штамла: Срдоке Манаотирока Штампарије у Ср. Карловциша. 1902. 375.