Srpski sion

Стр. 96.

СРПСКИ сион

вр. 4,

ратне слике, те се може препоручити пажњи српске читалачке публике, тим пре што је ванредпо јефтин (само 12 круна годишње!) АДМИНИСТРАЦИЈА (V тосћгМу-Рга^.) ОД АДМИНИСТРАЦИЈЕ. Поново умољавамо дужнике „Српског Сиона* да неодложно плате свој дуг како за прошле, тако и за текуЋу годину. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Број 26. ех 1904./К. з. 10, 7 2-2 С Т Е Ч А Ј У смислу дописа високе кр. хрв. слав. далм. земаљске владе, одјела за богоштовје и наставу,

од 22. сијечња 1904. број 812. пслисује ее овијем стечај на мјесто вјероучитеља право»еаавних ученика на реалној гимназнји у Бјеловару, са е\ставнима за средњошколске учатеље берпвима, а рок је стечају 24. Фебруара (8. марта) 1904. Молитељи свегатениди имају до тога рпка надлежним нутем иоднијети епархијекој коизисторији овој своје ваљано обтожене молбенпце у којима ће доказати и то. да еу гшложали средњошколски иепит зрелоети, евршпли богословију и с добрим успехом положи.та катихет ски испит. Из сједнице нрав. сри. епархијске конаисторије у Пакрацу, 20. јануара (2. Фебруара) 1904. год. држане. ГГредсједвпшгво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗБОНОЛИВНИЦА И ФШИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА 3А ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА 13- ТЕМЕСШВА.р-у, ФАБРШЈЈИ ирепоручује се — оа гаранццјом на вшда годзна — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона, у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чпме ее звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена п много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, "1р| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре ј? провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији н дубљи звук, него звона по старој системп прављена, тако да, се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједиачује са звуком других ио старој сиетеми ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 24—4 ех 1904. Нлустровани ценсвницм и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској зема&ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпоки Сион" излази оваких 15 дана на 2 цела та^ака. Цена ну је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер деговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. За стране чмље на гсдину 10 круна. ПоједЕви бројеви 20 филира Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Адмзнисграцији а остн гл рукописи уредништву ,,0рпеЕ0Г Сиона" у Карловце. 3 ■ огдасе, објазе и стечајеве пла.ћа се 10 зила.>а од једног реда ситних слова. — Неплаћена иигва се ве иримају. -- Рукописв се не враћају.

Издање и шдаугаа: Српекв М&наотнрокв Штампарије у Ср. Карловдвма. 158. 1904