Srpski sion

СРПСКИ СИОН

$

АПОСТОЛИ ПРЗНИЧНИ И НЕДЕЉНИ

УРЕДИО

Прота Ваеилиј е Николајевић.

8

Цена 1 књ. брошираној 0 „ 1 „ тврдо везаној

К 1-50 О • . 2- §

в 1 „ тврдо везаној у саФијану „ 2'50 ИР®" Књига се може добити код Управе ^ Срнске Манастирске Штамиарије у Ср. ^ Карловцима.

8

Изашла је из штампе нова гаколека књига, под насловом: ШКОЛСКА ДЕЦА НА СЛУЖБИ БОЖЈОЈ УПУТСТВО ЗА ПРАВОСМВНЕ УЧЕНИКЕ СРП. 0СН0ВНИХ ШКОЛА нано да у св. цркви на богослужењима суделују Издање Српске Манастирске И1тампарије у Ср. Карловцима. — Цена је књизи 20 потура. Како је нестало и поеледњег комада књиге „ВЕЛИКОГ ТИПИКА", а е многих се страна данае тразки; то смо одпочели, да штампамо у другом поправљеном и умнозкеном издању Васе Николајевића, проте и пароха иришког „ВЕЛИКИ ТИПИК" ? и ако се није довољан број претплатника пријавио, да се штампарски трошкови подмирити могу, штампамо га. С тога умољавамо и молимо пречасну г. г свештенике оба реда, учитеље, богослове и књижаре, да изволе похитати с претплатом, јер ће књига скоро бити готова. Књига ее штампа на финој артији, изнеће преко 27 штампаних табака, а стајаће као и прва 4 круне. Рок претплате продужујемо до свршетка Фебруара. Претплату ваља слати Управи Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. У Карловцима 15. Јануара 1905. Српска Манастирсна Штампарија.

Нова књига: извод

из

»11»! ИМЧШШ ЗА 1 И II. ГИМНАЗИЈСКИ РАЗРЕД САСТАВИО ЈОВАН ЖИВАНОВИЋ изашла је пз штавше. Цена је књизи 1 круна Школска књига је ова одавно понестала. и ђацп наши нису је имали, те се јако осећала потреба да се приреди ново издање што је и учињеио. Г. автор није жалио труда, да ову књигу допуни и на ново преради, а српска манастирска штампарија изда. ПРЛВОСЛАВНЛ ЛИТУГИКА ЗА УЧРЈНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА САСТАВИО Александар Живановић. Цена је књизи К Г20 — Обраћамо пажњу г.г. православним катихетама иа ову школ.књигу која је проиисана као школски учбеник на сред-

њим школама.

Снш Магаицш Штапцја.

ЗВАНИЧНИ ОГЈ1АСИ.

Број 100/К. 8. 29. ех 1905.

4 2—2

С Т Е Ч А Ј исписује се на парохију у Смољановцима, IV разреда а роком до укључиво 1-4)27. марта 1905. Молитељи имају своје прописно обложене молбенице надлежним путем до горњега рока подписаној конзисторији поднијети. Из сједнице прав. срп. епархијске ковзисгорије у Пакрацу, 25. јануара (7. Фебруара) 1905. год. држане. Пр е д сј е д ни пјтв о .

Бр. 29. ех 1905,/к. 8. 62.

бр. 6 1—3

Е Д И К Т. Усљед бракоразводне молбе Марије Члпђија из Крижа, а сада у Старој Градинпи против супруга јој Ђуре Чипђија родом из Коритне, опћине Дубрава, сада непозната боравишта, шозива се речени супруг Ђуро, да у року од три