Srpski sion

Стр. 96.

СРПСКИ сион

Б р. 3.

мјесеца рачунајући од првога увргптења едикта овог у новинама потнисаној конзисторијп или сам лично предстане или мјесто свога садањега боравишта пријави, јер ће се у противном случају бракоразводна иарница и без њега окончати. Из сједнице прав. срп. епархијске ковзисторије у Пакрацу, 25. јануара (7. Фебруара) 1905. г. држане. Предсједништво. Т 192 Ире/1905. 7 3— 1 СТЕЧАЈ. На ново системизирано место митроп. рачунарског вежбеника код закладе Саве Текелије у Карловцима, скопчано с годишњом платом од

1000 круна и станарином од 200 круна овим се стечај расписује. Молитељи овог места имају доказати да су сврпшли средњу школу, положили испит зрелости ; да су у српском и мађарском језику и писму потпуно вешти, и да су иоложили испит из државног рачунословја, или се обвежу, да ће овај испит за две године дана положити. Рок стечаја истиче 20. марта 1905. и о новоме календару. Молбе ваља поднети доле потписаном старатељству. Карловци, 17. Фебруара (1. марта) 1905. Старатељство закладе Саве Т е к е л и ј е Карловди.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

с

%

г/

ВИДРИЕА ЖИТНЛШВА бкг.Пробајте! поштом 4 к .50 фил. Узорак драговодно шаљемо дадава. сржск® цвеђе за купце бад^ава. кореспонденција српска. втрит твџнтттт ПРАГ VIII. ( КРАЉ. ЧЕШКА.)

2 — 6, 5

„Српски Сион" излазн сваких 15 дана на 2 цела тазака. Цена ку је: За Аустро-Угарску, Босну и Херт;еговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земље: на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филира, Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву ,,Српског Сиона" у Нарловцв. 3 » огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 ј>шшри оД једног реда ситних слова. — Неплаћена писиа се не прииају. — Руко.таси се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцииа.

Издање и штгмпа: Српока Манаотиракв Штаипарије у Ср Карловцима. 187. 1905