Srpski sion

Стр. В56

вРПСШ сион

ВР. 1§

С Т Е Ч А Ј. з-з, 35 Расписује се стечај на место дневничара ко архидијецезалне уираве. С тим местом скончана је плата од 2 К на дан, коју ће своту изабрани ез благајнице срп. нар, цркв. Фондова а од архидиецезалне управе месечно у натраг добзјати. Компетенти, који могу бити Срби прав. вере, имају своје иронисно инструисане молбенице сами својом руком написати и нредседништву архид. управе до 2. (15.) јунија поднети. Архидијецезална управа. У Карловцима 13. (26.) маја 1905. Председеиштво.

А.Л бр. К. 511)410 ех 1905. 3 — 3, 38 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Зорке Бугарски рођ. Илић из Осека нротив супруга јој Милана сада непознатог боравишта расписује се едикт за 90 дана с тим, да се има поменути Милан овој конзиеторији за то време од дана првог уврштења овог едикта или лично ил преко свога заступника јавити иначе ће се бракоразводни иоступак и без њега наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 5.| 18. маја. Председништво.

8*3

®Г8

®т®

ДРУГИ ОГЛАСИ ^отитд!'! ф 1брик1 ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА т зез 'ш. ттт јв -<&- в хл; и ареиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој величнни, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кстааног гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нреиоручујем од мене изнађена и много пута одлинована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за сатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож$а. 8-24, 8. ИлустроБанк ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франио. На ииленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарскои медаљом.

„Српски Оион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Боену и Хера ;егоЕИну на годину 8 круна, на ко године 4 круне, а на четврт годиае 2 крупе. З а стране земље: на годину 10 круна. Појединж бројеви 40 фидира. Дрвтплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиетрацији а остала рукониси уредништву „брпског Сиона" у Карловцв. 3. огласе, објаве а стечајеве длаћа се 10 ј^алири од једног реда ситних слова. — Беплаћена ннсжа се т нракају. —Рукоиасн се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски одиосно опћински суд у Карловдима.

Издање и шокЈгоа: Српеке М&нквтнроке Шт&зшарије у Ср. Карловцама, 443. 1905