Srpski sion

О тр . 350

Вр.

С Т Е Ч А Ј. 3-3, 35 Раеписује се стечај на место дневничара ко архидијецезалне уираве. С тим местом скопчана је плата од 2 К на дан, коју ће своту изабрани ез благајнице срп. нар. цркв. Фондова а од архидиецезалне уираве месечно у натраг добијати. Компетенти, који могу бити Срби прав. вере, имају своје нронисно инструисане молбенице сами својом руком написати и председништву архид. управе до 2. (15.) јунија поднети. Архидијецезална управа. У Карловцима 18. (26.) маја 1905. Председништво.

ДРУГИ

А.Д бр. К. 511(410 ех 1905. 3 — 3, 33 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Борке Бугарски рођ. Илић из Осека против супруга јој Милана сада непознатог боравишта расписује се едикт за 90 дана с тим, да се има поменути Милан овој конзисторији за то време од дана ирвог уврштења овог едикта или лично ил преко свога заступника јавити иначе ће се бракоразводни поступак и без њега наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 5.118. маја. Председништво.

ЛАСИ

ЗБОНОЛИВНИЦА И ФШ>Ш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА 3ВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА "ЕГ т-пг/-хт ттт Ђ /к нрепоручује се — са гаранцнјом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нреиоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, "1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож^а. 8—24, 8. Илустрованк ценовници и прорачуни трошка бесплатио и Франко, На миленарској земаљској излошби у Будитпешти 1896. награђена са великом ииленарском иедаљои.

„Сраски Сион" издази оваких 15 дана на 2 цела табака. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херз,еговину на годину 8 круна, на ко годше 4 круне, а на четврт годипа 2 круне. З а стране зежље : на годвжу 10 круна. Појединн бројевв: 40 филнра. Дратплата, оглаои, стечајеви и рокламацкје у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Карловцв. 3. огласе, објаве н стетајеве нлака се 10 |>илири од једног реда снтннх слова. — Неплаћена дксаа се ие пражају. ■ Рукопиеи се не враћају. Све снорове овога листа у ствари нретплате или других дотраживања решава котарски односно опћински сјд у Карловдима.

Издање и шкемка: Српеке Манавтироке Штампарије у Ор. Карловцизиа. 443. 1905