Srpski sion

^скис*

Год. XVI.

Број 3.

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХ0ЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА 1ИТР0П0ЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУ10ВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ. Ј Ср. Карловцима у среду 15. фебруара 1906.

ЗВАНИЧНО. Рукоположени. По замолби Његове Светости Преузвишенога Господина Георгија Бранновико православнога Архиепископа Карловачкога и Митрополита и Патријарха Српскога, благоизволело је Његово Високопреосвештенство Господин Епископ Бачки Матрофан Шеви% свршенога богослова Славка Станисављевића из Војке чино и правилно рукоположити у Новоме Саду дана 30 јануара (12. Фебруара) 1906. у храму св. три Јерарха за ђакона, а дана 1. (14.) Фебруара и. г. у светођурђевском храму за презвитера, који је одређен за личнога помоћника пароху у Т р II и њ и. Ио замолби Његове Светости Преузвишенога Господина Георгија БранновиЂа православнога Архиепископа Карловачкога и Митрополита и Патријарха Српскога, благоизволело је Његово Високопреосвештенство Господин Епископ Бачки Митрофан ШввиИ свршенога богослова АлеКсандра Снајића из Илока чино и правилно рукоположитв у светођурђевском храму у Новом Саду дана 1. (14.) Фебруара 1906. за ђ а к о н а, а дана 4. (17.) Фебруара и. г. за презвитера који је одређен за администратора нарохије у Шаренграду.

Његово Високопреосвештенство Господин Епископ Бачки Митрофан ШевпЛ, благоизволео је монаха манастира Ковиља Кипријана Радосављевића чино и правилно рукоположити у светођурђевском храму у Новоме Саду дана 4. (17.) Фебруара 1906. за ђакона.

Аа М. 684. ех 1906. Р е ш е њ е

V

о примаау иносграних поданика у правоолавне руске духовне академије. (Копија саопћења Имовинске Управе прп светом Синоду руском од 10. јулија 1905. г. бр. 16.049. Саопћено Његово.ј Светости господину патријарху српском.) (Превод с рускога.) Пошто је Савет једне из духовних академија покренуо питање о томе, да ли је могуће принушгати на пријамне исните за стунање у духовну академију иностране поданике а.) који се јављају неаосредно у акаде«ију без дозволе св. Синода, с нисменом препоруком од својих енископа, а понекад шга више без икакве препоруке, б.) који се јављају, иако с дозволом св. Синода, нозно, после одржаних пријамних испига са питомцима руских духовних семинарија; и в.) који нису у стању због