Srpski sion

с хр. 96.

Д Р А Ж В А. 2-2, 8 Дала 18. Фебруара (3. марга) т. г .^у 10 сати до подне издаваће се под закуп на три године гостиона код „Пророка" (сад Кир Мита) на Гавној дражби. Закупник стуиа у локал 1 маја по новом кал. Локал се састоји из једанаест соба, две кујне, подрума, качаре, шупе, штала и иространог дворишта. Услови дражбени могу се дознати код потписаног председништва. Из седнице црквеног одбора, држане у Ср. Карловцима, 22. јануара (4. Фебр.) 1906. Председништво.

БР. 3.

Аа бр К. 1375./1113 ех 1906. 2 -3, 11 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на место личног парохијског номоћника у правосл. сриској црквеној оиштини у Белегишу. Са овим је местом скопчана гмата од половине свију берива осим стана. Молитељи имају своје ваљано инструјиране молбенице путем надлежних протопрезвитератских звања овој конзисторији до 1. марта о. г. . ст. кал. послати. Из седнице архид. конзисторије у Карловцима 17. (30.) новембра 1905. Председништво.

срисеж сиоа

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА иреиоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливаље пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешепо звољеље, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови|ена звона, • ЦР1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре $ провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма нзједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављење отарих звона оа крунама од кованога гвож^а. 24—24, 8. Илустроваки ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Оион" излази сваких 15 дана на 2 цела та^ака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хера ,еговЕну на годинј 8 круна, на но године 4 круне, а на чвтврт године 2 круне. За стране земљв, на годину 10 круна. Поједини бројеви40 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламадије у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониеи уредЕЕШтву ,Српско1 Скона" у Нарловце. 3< огласе, објаве и стечајеве илаћа се 10 филири од једног реда ситшп слова. — Ееплаћена нвсша о« «гл П1>и<а1у. — Рукоиаси св ив враћају. Све снорове овога листа у ствари нретилате или других пограживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Иадаљв и шмг Орпвкв Маижохкракв Штамшријв у Ор Кардовцима. 145. 1906.