Srpski sion

Год. XVI.

Број 17.

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУХОВЛЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ.

У Ср. Карловцима у петак 15. септембра 1906.

ЗВАНИЧНО. Рукоположени. Његово Високочреосвештенство Г. Еиископ Бачки Митрофан ШевиА, бмагоизволео је чино и правилно рукоположити у светођурђевском храму у Новоме Саду свршенога богослова Николу Драгојлова дана 7. (20.) септембра 1906. за ђакона, а дана 9. (22.) септембра и. г. за презвитера, који је одређен за личнога помоћника јереју Јовану ТриФуновићу нароху у Пирошу.

НЕЗВАНИЧНО. Захвалница црквене општине у Даљу Његовој Светоети. Бр. д. о. 77. 1906. Ваша Свешоши, велкки добротворе наш! Величанствеиа зграда српске вероиоаоведне школе у нашем скромном Даљу, освећена је и широм отворена дечици српској, тој узданици нашој. Данас су први пуг одјекаули звуци православља у храму овоме, који је позван де чува православље, а из стотине грла невине дечице изречена

је хвала Вашој Светости, која својом дарежљивом светом десвицом иодиже ову величанстевну зграду, ценећи важну задаћу ерпске вероисповедне школе. Па ова хвала из чистих и непокварених срдаца дечијих, нека је највећа захвала на ово велико доброчинство Ваше Светосги, јер „изх оусгк лшджјцх и ссбфи^х сокершидх вси Ваша Свешосши, мили добротворе наш! Црквена општина решењем својих одбора, узима себи слободу да преко свога председника Матије Кикановића и учитељауправитеља Стевана Бенина, овим цоднесе израз своје дубоке благодарности на овоме ретком и великом дару, којим сте Светости оставили спомен у нашој онштини. 0 I свих натријараха, које је Даљ упамтио, Ви сте Светости једини, који сте Даљу и даљским Србима оно добро учинили, које је њима од иреке потребе, као гладном кора хлеба. Поколења ће се клањати видним знацима превелике љубави Ваше Светости, према народу српском; а историја ће правилно оценити рад и живот Ваше Светости.