Srpski sion

С тр . 504,

СРПСКИ СЖОћ

Бр. 11

Аа бр. К. 1" 37/849 ех 1906. 70. 2-3 Е Д И К Т. У бракоразводвој нарници Савете Велимировић из Мохова против супруга јој Симе Велимировића сада непознатог боравишта расписује се за несталим супругом Симом едикт, те се позива, да у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта овој конзисторији се има лично или преко свога заступника пријави или место свога боравишта означи, јер ће се у противном случају ова бракоразводна парнида и без њега наставити и завршити. Из седниде архид. конзисторије, држане у К^рловцима 10. (23.) августа 1906. Председништво.

Црквени академеки сликар 2-4 Павао Фабац који је више година у иноземству радио и боравио, препоручује се овима најтоплије п. н. свештенству за приуготовљење нових, као и поиравке иконостаса, затим икона, као и сликања цркава у сваком слогу опециално у романском и бизантинском за српско нравославне цркве. Надаље сликање црквених застава и свих у ту струку засјецајућих радња, преузима и позлатарске као и све остале које засјецају у црквено украсивање. Нацрте и трошкове шаље по жељи на увид. Циене врло умјерене, радња скроз солидна. Адреса : Загреб. Опатичка улица број 19.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВОНОЛИВННШ И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНША ТЕМ1гТТТВАР?, Ф-А-ГБГРИХЛЈИ лреиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјеЈиачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шол.е за сатове од метала; правл.еве старих звона са крунама од кованога гвожђа. 13— 3. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпоки Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по годнне 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земље, на годину 10 круна. Поједвни бројеви 40 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Карловцв. Зл огласе, објава и стечајеве нлаћа се 10 фшшри од једног реда ситних слова. — Неплаћена шсма се не ирииају. — РукоЈази се не враћају. Све снорове овога листа у ствари претплате или других иотраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ивдше ■ штемпа: Српвкв Мжаавхврвкв Шх&шзшријв у Ор. Кардовцина. 551. 1906.