Srpski sion

0У8.

Аа бр К. 1 87/849 ех 1906. 70. 3-3 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Савете Велимировић из Мохова нротив супруга јој Симе Велимировића сада непознатог боравишта расгшсује се за несталим супругом Симом едикт, те се позива, да у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта овој конзисторији се има лично или преко свога заступника нријави или место свога боравишта означи, јер ће се у противном случају ова бракоразводна парница и без њега наставити и завршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловцима 10. (23.) августа 1906, Председеиштво.

Вк 18.

Црквени академски еликар з—4 Павао Фабац који је више година у иноземству радио и боравио, препоручује се овима најтоплије п. н. свештенству за приуготовљење нових, као и поправке иконостаса, затим икона, као и сликања цркава у сваком слогу специално у романском и бизантинском за српско иравославне цркве. Надаље сликање црквених застава и свих у ту струку засјецајућих радња, преузима и нозлатарске као и све остале које засјецају у црквено украсивање. Нацрте и трошкове шаље по жељи на увид. Циене врло умјерене, радња скроз солидна. Адреса: Загреб. Опатичка улица број 19

1ЈРШЖИ ОЖОВ

ДРУГИ ОГЛАСИ

1

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА АНТОНА НОВОТНИЈА "ЕГ ТЕМИШВАРГ, с^^В^ТУГТ-Г;Х^т лрепоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутнх звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако бисена једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови ^ена ззона, ;;3| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патеитирано звоно од 327 килограма изје^чачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; правл.ење старих звона са крунама од кованога гвож|а. 14— з. Илустроввни цековкнцк * прорачуни трошка бесплатно и о>ранкс. На ниленарској земаА ској изложби у Будимпвшти 3836. награђена са великом ииленарскои иедаљом.

Ш М

т

„Српокл Сион" излазв свакиЕ 15 дана на 2 цела таоака. Дена шу је: За Аустро-Угарску, Босну в ХерцегоБину на годмну 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земљв, на годину 10 круна. Ноједини бројеви40 филира. Дретндата, огласи, отечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредништву ,Сршжо1 Саона" у Нарловце. Зи огласе, објаве и стечајезе илаћа се 10 јјшлири од једног реда ситши сдова. — Непааћеие гшс*а св ие приаају. —Рукооиви се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претнлате или других потраживања решава котарски односпо опћински суд у Карловцима.

Ивдшв ■ шпш: Српвкв Мшпарш Шхмшараја у Ор. ЈКардовцшса. 551. 1906.