Srpski sion

С тр . 654.

СРПСКИ сион

Б*. 19.

жењу свештено лице којим би тамошњу парохију попунило. — Испиеан је стечај на парохију V. разреда у Г. — Прсиоручена је молба А М. свешт. удовице у Ч. високосл. С. Одбору ради новчане припомоћи. — Позван је јереј М. П. нарох у Р. да поднесе овамо своје очитовање на тужбу М. и др. из Ж. — Суспендован је јереј Т. И. адм. парохије Г. С. и ноловане свих берива а уједно забрањено му је вршење свакога свештенодјејства. — Припуштени су по лагању гтечајног исиита Ј. (3. администр. нарохије у Б. Н. К. адм. парохије у Срп. К. и Н. М. администр. нарохије у Б. - Наложено је парох. звањима да набаве „Вакон од 17. сијечња 1906. о вјерозаконским односима". — Изаслан је 11. Б. админстр. протопрезвитерата беловарскога за конз. повјереника чри исиитима из вјеронаука на гимназијама у В. и Б. — Осим тога ријешено је још више предмета мање важности а бракоразводних предмета било је 30.

Извештај о шестој редовној сједници нрав. срп. еиарх. конзисторије пакрачк^,, држаној 22. јуна (5. јула; 1900. под предсједањем Ње10ва Високопреосве штенства Господина Дијецезчна нашег Мирона Новоизабрани чланови епарх. конзисторије јереј Т. С. парох у С и др. К. М. лијечник у Н. Г. положили заклетву. — Изречен је усмени укор јерејима М. Л. умир. пароху у Д. Р. и П. Б. пароху у В. Б. ради неудоваљавања својих дужности. — Ионово је умољена вис. кр. зем. влада, да укине клаузулу код осморице задарских богослова, а сад свештеника ове епархије, да могу бити намјештени само на три иогаљедња плаћевна разреда парохијске службе. — Наложено је нарох. звању у Б, да забиљежи иснравак у матицама крштених код С. Г. А. — Наложено је парох. звању у П. да унесе М. Г. у матице ирштених — Обавијештено је парох. звање у Н. Г. да је вис. кр. зем. влада обустављену сесионалну оштету пок. иароха и окр. протопрезвитера К. Т. ставила у етечај администратору иарохије С. В. у Н. Г. — Обавијештено је парох. звање у Г. С. да је вис. кр. зем. влада обуставила половину сесионалне отштеге јереју Т. И. адм. парохије у Г. С., коју је ставила у течај јеромон. Ф. Т. — Наложено је парох. звању у К. да на крсним листовима дјеце М. исправи погрјешку. — Наложено је парох. звању у Г. Б. да иснрави на вјенчаном листу Н. И. и Ј. В. погрјешку. — Позвато је парох. звање у С. Г. да поднесе препис пријаве своје од 29. септ. 1901. бр. 52. да је римокатол. жупник у Б. Г. о. А- неовлаштено крстио ванбрачно дијете А. Д. — Позван је јереј Ђ. 0. парох у К. на очитовање ради занемаривања катихетске дужности па школи у Д. — Наложено је парох. звању у Б. да има домовни нротокол у што краћем року надопунити или нови основати. — Узет је на

знање допис епарх. конзисторије Вршачке, да је К. Л. кажњен коначном забраном свештено дјејствовања и свих бенеФиција свештеничких у Митроиолији Карловаччој. — Узети су на знање взвјештаји прав. срп. богасл. училишта и семинара у Ср. К., кр. про®. и катихете Ј. П. из 3. и Р. Г. катпхете из Б. о религијозно моралном владању и напретку нравославних ученика у шк. години. 1905.!(3. у гимназијама 3. и Б. Кажњен је јереј Н. Г. парох у М. двонедељним одлучењем од мјеста службе, које има провести у млнастиру Л>. — Узета је на знање предаја парохије Л. јеромонаху Г. М. — Поцијељен је двонедељни допуст јереју Ђ. Г. пароху у Л. Подијељен је допуст С. С. окр. прогопрезвитеру у П. ради лијечења. — Узетз је на знање ире даја нарохија у Г. С. јеромонаху Ф. Т. — 11о дијељен је донуст Ј. К пароху у П. — Узет је на знање из^јештај ц. о. у Ч. да се за вријеме малања тамошње парох. цркве црквене утвари похране у парох. канцеларији, а богослужење да се обави у С. — Обавијештено је парох. звање у Н. С. да не смије прије отпочети са оправцима, док нацрт није одавде одобрен. Унућен је јереј II Б. парох у В- Б. да одсад редовно удовољава војничким дужностима својим. — Очитовање П. Б. пароха у В. Б. ргди одсуства његова на св. Николу за овај пут узети на знање обзиром на дату ријеч, да ће одсад дужностима својима тачније удовољавати. Повраћене су ц. о. у М. припослане четир престолне иконе с тим, да нрије смештања истих на иконостас њеке исправке и допуне учини. Исписан је стечај на парохију у В. 3. — Замољена је вис. кр. зем. влада, да свЈедоџбе о испиту зрелости за прав. ученике потписују мјесни прав. свештеници. — Узет је на знање извјештај М. П. пароха у Р. уз упутство, да се чин освећења жита има беспластно обављати. Узет је на знање извјештај парох. звања у Г. да ће малање тамошње цркве св. Ђурђа почети 1. јула о, г. — Исписати стечај на мјесто парох. помоћника у В. П. кад ц. о пошље пристОЈбу за испис стечаја. — Узет је на знање извјештаЈ В. Ј. пароха у В. о катихетском раду на гимназијама у В. и К. и дјевојачкој школи у В. Није уважена молба јереја Љ. Т. адм. парохије у К. за полагање ноновног стечајног иснита. Осим тога ријешено је још више предмета мање важности ; узета су на знање ријешења у бракоразводним парницама, од којих је високонреч. М. Ц. Савјет 8 потврдио а 1 нијеЈ осим тога било је бракоразводних нредмета 32.

ЛИСТАК. В е с т и. Архидијецезална епархијска скупштина сазвана је по решењу адмиаистративног одбора од 9. (22.)