Srpski sion

игшлш ошјн

№. 23

ДРУГИ ОГЛАСИ

±±±±$с±±±±±±&.±± КЊИГОВЕЗНИЦА ш- СРПСКЕ МАНАСТИРСКЕ ШТА1ПАРИЈЕ 7 СР. КАРЛОВЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је наша нњиговезачна радионица снабдевена са свима машинама и материјалом, као и све велике модерне књигопезнице у иреетоницама, и да смо у стању, израђивати све поелове књиговезачке и коричарске на нотпуно задовољство. Српека Манаетирека Штампарија

Поћушајте и препоругите проазводе

I

У ГГраЈу VIII (Нрањгешка.) = цвновнгЈћ вадово.

Жб

®Р

ЗВ0Н0ЛНВНИЦА и шш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА -=т Т Е XX XXIВ -А. Ф -А. е хх хд; XX преноручује се — оа гаранцијом на више година — з а израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ?вона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувају да не иукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много лута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изје^чачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торошу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гво^Зја. 1—9 3. Илустрввани ценовницх и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској гемал сиој кзложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

л Српоки Сион" излази оваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну к Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на чотврт годие 2 круие. За стране вемљв, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. Претплата, оглаои, отечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукописи уредЕИШтву ,Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 фшшри 0 д једног реда ситних слова. -- Всплаћена пасна се ив нриаају. --Р/аоаиса се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживаша решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ивдањв ж шжздша: Орнвке Мамквлжрвкв Шжампарнјв у Ор. Кардовцима. 699. 1906.