Srpski sion

С*г 32.

иРПСКМ СМОН

и,. 2.

ДРУГИ ОГЛАСИ

±±±±±±±±±±±±±± КЊИГОВЕЗНИЦА ___

СРПСКЕ МАНАСТИРСКЕ ШТДМПАРИЈЕ ИШ У СР. КАРЛОВЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастиреким, да је нрша књиговезачна радионица снабдевена са свима машинама и материјалом, као и све велике модерне књигооезнице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и коричарске на потпуно задовољство. Српска Манаетирска Штампарија

Поћушајте и препоругитб проозводе

у ГТраву VIII (НроњЕешка)

ЦбНОВНИћ БОХШВО.

ЗБОКОЛИВНИДЛ И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА "2Г ТЕМНШВАР - ? - , Ф Е 13. ХЛ; 13

препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величшш, као и за делокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кованог гволфа, тако удешеном, да се звона по вољи и ла-го могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од Ш1бн@ изнађена и много пута одликована са отвореним одушжама прови|ена ззона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у ваду Фнгуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ирављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјез;иачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе га звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона илн шоље за сатозе од метала; прав&ење отарих звона оа нрунама од кованога гвож|а. 2— 3, Илустрсваку цснсвницк и прорачуни трошка бвоплатно и Франно. На миленарској зекад ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом ииленаоскоч медаљом.

д С јзоен С еое " жзлазж овакнх 15 дана на 2 цела табака. Цека му је: За Аустро-Угареку, Босиу и Херцеговину на годвиу 8 круна, на по годнне 4 круне, а на четврт године 2 круие. З а стране земљр, на годзну 10 круна. Иојехиии бројеви40 фидира. цратплата, огласе, отечајеви и рекламацнјв у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукопнси урвДЕШатву „ОрвеЕОХ Оиона" у Карловце. За огласв, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири 0 д једног реда ситаи виова. — Веилаћена наема се не прииЈу. — Рукоииса се не враћају. Све сиорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односио опћински суд у Карловдима.

И8Д&В.9 и Срп^же Мвнавжмрвк® ШтампарнЈа у Ср. Карлозциаа 61. : 907.