Srpski sion

с?

ЛСКИ Си

Год. XVII.

0

&

Број 3.

ЗВАНИЧАН ЛИСТ ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ АРХ8ЈЕРЕЈСВ0Г СИНОДА МИТРОПОЈШЈЕ КАРЛОВАЧКЕ ЗА ДУХОВНЕ, ЦРКВЕНЕ И ЈЕРАРХИЈСКЕ СТВАРИ.

У Ср. Карловцима у недељу 21. Јануара 1907.

ЗВАНИЧНО

МИТРОФАН

ПО МИЈ10СТИ БОЖЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ СРПСКИ ЕПИСКОП НОВОСАДСКО-БАЧКИ, СОМБОРСКИ, СЕГЕДИНСКИ И ЈЕГАРСКИ, КРАЉЕВСКО СРПОКИХ ОРДЕНА ТАКОВСКОГА И СВЕТОГА САВЕ ВЕЛИКО-КРСТНИК, свему пречасноме свештенству обојега реда и васколикоме благочастивом и љубазном народу Богом храниме епархије Наше благодат, милост и мир од Господа Бога и Спаеа нашега Исуса Христа, а од наше емирености архипаетиреки поздрав и архијерејеки благоелов.

Ншо И 31/ИИА ДН(Сћ ПрОрОЧЈСКИ Д4 В03В8СМАТСА, аггми и чмоБ-кци д8х©вн\» да торжктвбмта, гак«> Всгх ке плоти га;исА, с$||и>.>л»» ко тлск и с г кни 1-кдА1|ЈК1Л1К (стихира на литији.) то са тако лепим и слатким хришћанској души речима приказује црквена песма велику радост данашњега дана, свеопћу неба и земље, духовно торжаство анђела и људи. Па са том песмом милопојном иозивам и ја, архипастир твој, тебе Вогом живим поверена мп мила паство, нека ти се данас при првом забрујању умилних звона, што Божић објављују,