Srpski sion

С тр , 48.

СРПСКИ оион

Б р. 3.

Поћуишјте и препоругитг

производг

уПрацУНИИрањгешка.) = ценовгшк ваша. =

КЊИГОВЕЗНИЦА ППИ СРПСКЕ МАНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ У СР. КАРЛОВЦИМА. Јављамо свима. а нарочито сл. уиравама манасхирским, да је н?ша књиговезачка радионица снабдевена са свима машивама п материјалом, као и све велике модерне књигоиезнице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све иослове књиговезачке и коричарске на потпуно задовољство. Српека Манастирека Штампарија

ЗБОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА препоручује се — оа гаранцијом на вшпе година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за делокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована еа отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изје^аачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона оа крунама од кованога гвож^а. 3—52 4. ИлустровгнЈ* цсиге ^ици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарсној гекалској кзложби у Будимпешти 1896. награђена са великом мнленарсном медаљом.

„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Дена му је: За Аусгро-Угарску, Босну и Херцеговвну на годвну 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране земље, на годвву 10 круна. Боједини бро.јеви 40 фшгара. Иратплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукониси уредништву ,,Орпеко1 Сиона" у Нгрловце. За огласв, објазе и ствчајеве плаћа се 10 |)илири 0 д једног реда ситевј слова. — Ееплаћена нисма се не при«сају. —■ Руаоизи св не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других иограживања решава котарски одиосио опћински суд у Карловтџша.

М8дав>е н шааава' ' рпвЈ-а М»иаб1арека Штаипарнјв у Ср. Карловцииа. 82. 1907.