Srpski sion

Стр. 208

СРПСКИ сион

В Р. 13.

А(Ј број К. 427. ех 1907. 1-3 27 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Ане Коритиик из Престача против сунруга јој ЈосиФа Коритника сада непознатог боравишта, овим се расгшсује едикт с тим, да поменути супруг Јосиф у року од 90 дана, рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, овој конзисторији лично предстане или место свога пребивања пријави, јер ће се ииаче ова бракоразводна парница и без њега продужити и довршити. Архид. Конзисторија, у Карловцима 30. марта (12. априла) 1907. године. Председништво.

АЛ бр. 155. прев. ех 1907.

3-3 22.

Е Д И К Т. У бракоразводној пзрници Николе Царића из Мирковаца, против сунруге му СаранФиле рођ. Кукуљ, сада негозватог боравишта, расписује се едикт и позива се нестала супруга СаранФила, да у року од 90 дана, рачунајући од дана првог уврштења едикта овог овој Конзисторији лично претстане или да место свога садашњег пребивања окначи, јер ће се иваче ова брачна парница и без ње наставити и окончати. Архид. Конзисторија, у Карловцима 14. (27.) марта 1907. године. Председвиштво.

ДРУГИ 0Г ЛАСИ

®р

ЗВОНОЛИБНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА -ЕГ тЕкпхи:в^"нг, ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нре швање пукнутих звона у овакој велигааи, као и за це нжунно хармонично уде шено звоњење, нрозађено са круном од кованог гвожђа тако удсшеном, да ее *вона ио вољи и лачо могу кретати, ако би се наједноч месту излунало, чиме се звона сачувају да не нукну. Особито нреиоручујем од мене изнађена и многа пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звоаа, ~фЦ| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго зво;1а по старој системи нрављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 килограма изједначуЈе са звуком других ио старо) системи ливених звона од 461 килограла. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; зЕона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожЗја. 13—52 4. Илустровани ценоЕтци и прорачунн трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадсиој изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском иедаљом.

„Српеки Сион" излази сваке недеље на једном целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херо,еговину на годвну 8 крува, ва по годиве 4 круне, а на четзрт годнае 2 круае. За стране земљр, на годину 10 круна. ЈЈоједина бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајови и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредввштву ,,Српско1 Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве алаћа се 10 Јилири сд једвог реда свтвв! слова. Беплаћена писжа се ае привају. —Рукоанза се нв враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате пли других потраждвања решава котарскп одпоспо опћински суд у Карловциаа.

И*д«»е н ттжпа: Срцвкв Маиавхкрвке Шткмпармјв у Ср- Варловввма. 196 !?07.