Srpski tehnički list

ЂРОЈ 1.

3. Дешвећгиј дев Агсћнесћјеп ппа Тпеетецг Мегев. Наппоуег.

4. СтјуШшисетецг.

5. Сепе суп.

6. Аввостабоп дев Гпеетеигв звог в де | есоје вреста! де Сапа.

7. Магуаг тегпбја ев врело Кблок. Чаревт.

8. Кеуце сепегаје 4ев сћепитв Че [ег. Рагз.

9. Аппајев Чев ропв еј сћапевев. Рал1в.

10. Мјези дгижуа туга 1 агћнећба. Ластеђ.

[1. Саворза уувјаут. Ргас,

12. Један руски тех. лист.

Н. Манојловић, предлаже да се управни одбор обрати са молбом жел. дирекцији, те да, нам она стави своје листове на расположење, које би јој после извесног времена опет вратили.

Андоновић је противан овоме предлогу, јер држи да би листове тешко било сачувати. и десило би се да би удружење морало поједине бројеве куповати и дирекцији враћати

В. Тодоровић, побија разлоге г. Андоновића, за предлог је Манојловића.

Предс. М. Марковић. ставља на гласање предлог Манојловића и збор једногласно усваја: да се од дирекције траже листови на послугу.

Председник. Чита четврту тачку днев. реда:

Андоновић, саопштава збору, да се чланови сад млого боље одазивају са плаћањем улога, но што је то до сад било. За последња три месеца ушло је у друштвену касу 1300 динара од улога, чиме је исплаћен сав дуг држ. штампа рији. Нада се да и у будуће одзив неће бити слабији, а тиме биће осигуран и опстанак друштвенога органа.

Н. Станковић, предлаже да се улози по пристанку чланова обустављају на каси.

Ј. Х Јевтић, не слаже се с предлогом Станковића, јер вели ово је на једном скупу већ било решено, и њему је улог на каси задржат, а благајнику удружења, није предат, и он је данас још дужник удружења.

Н. Станковић мисли да би ове обуставе требале да уђу у платни списак и онда им се траг неби могао изгубити.

М. Андоновић, не слаже се са горњим предлогом из разлога: што би млоги од чланова, оматрао за увреду, да му св за удружење одбија по два динара месечно, кад би он могао од један или два пута да плати свој улог. После тога ова се обустава неможе званично вршити, па и благајници неби били дужни да је врше.

Н. Станковић, допуњује свој предлог тим, да се он односи само на чланове који су у дирекцији.

Ви-

РАД УДРУЖЕЊА ОРПРКИХ ПНЖЕЊЕРА.

СТРАНА 23.

Председник ставља на гласање предлог Станковића.

Скуп једногласно усваја: да се члановима. који су у дирекцији, улози месечно обустављају на кнаси.

Председцик. чита пету тачку днев. реда: да се од Дунавског Пароброд. Друштва, тражи, да чланови удружења могу са картом друге класе путовати у првој класи.

Скуп ставља у дужност управ. одбору да се за ово обрати писменом молбом дирекцији Паробродског Друштва, но у исто време да упути молбу и дирекцији српских железница, да и она одобри да чланови удружења, добијају у свако време железничку карту у пола цене.

Председник чита шесту тачку днев. реда: о локалу друштвеном и о састанцима.

Збор решава да друштвени локал за званичне скупове буде у министарству грађевина а за приватне један од јавних локала.

В. Тодоровић предлаже, да се држе месечно по два скупа званично, а сваке суботе дружински састанак у коме јавном локалу.

Н. Станковић, је за један званичан скуп месечно, а по потреби могу бити и више. Дружински састанци да буду сваке суботе.

Председник ставља на гласање: је ли збор за један или два скупа месечно.

Збор решава да се месечно по један званичан скуп држи у друштвеном локалу, а дружински састанци сваке суботе у вече у локалу гостионице «Руски цар».

Разни предлози,

В. Тодоровић, предлаже да се добаве сви законски пројекти који су израђени, а тичу се устројства грађевинске струке, да би их удружење могло прегледати и своје приметбе господину министру доставити.

Н. Станковић, мишлења је да би председништво требало за ово да се обрати министру грађевина с молбом, да му израђене законске пројекте да.

Скуп се слаже са мишлењем Станковића и решава да председништво умоли господина митистра, да удружењу да израђене законске пројекте.

Н. Манојловић, предлаже да се записници дружинских састанака штампају у друштвеиом органу, како би и опи чланови, који нису у Београду знали. шта се на састанцима удружења ради.

Збор једногласно усваја предлог Манојловића. Пошто је дневни ред исцрпљен, председник закључује састанак у 8 сати у вече.

од о