Srpski tehnički list

Вести.

Насипање и пошљунчавање -навоза на гвозденоме мосту преко реке Пештана у Шопићу, на окр, путу БеоградЛазаревац, извршиће се овог пролећа по пројекту око. инжењера г. Вит. Л. Рајића.

Предрачунска је сума 1867,93 дин.

Нов дрвени пропуст и насип преко бив. корита реке Језаве до постојећег моста у Осипаоници на путу Осипаоница— Пожаревац саградиће се по пројекту самоуправног инжењера г. Ј. Јурачека и служити за саобраћај при малом водостању.

Предрачунска је сума:

за пропуст 948,25 дин, за насип 1337,60 1. Свега 2285,85 дин.

Преправка терасе пред великим здањем у Буксвачкој Бањи уступљена је Јанку Прекићу предузим. из Аранђеловца за 3800,20 дин. ниже од прецоачунске суме за 138.20 дин, што чини попуст 3,510/..

Грађење каменог моста преко реке Десне, на путу Краљево—Каона- Ивањица, по пројекту инжењера г. Мил. Јовановића, уступљено је Џавлу Брушији предузимачу из Краљева за 6841,83 днн. по понуди.

Набавка резервне грађе за оправку мостова у округу Рруд“ НИЧКОМ уступљено је Сретену Оретеновићу предузимачу из Г. Милановца за 2998 дин. ниже од предрачунске суме за 324,50 дин, што чини гопуст 9,77%/»

Дирекција српских државних железница држаће на дан 10/23. марта ове године оферталну лицитацију за н бавку вагона разних серија за уски колосек и три санитетска вагона за нормални колосек.

Рок лиферовања одређен је за 1/14. октобар ове год. у Београду.

При потпису уговора лиферант је дужан да на име кауције положи 100/, од вредности целе лиферације у готовом, државним папирима или у гарантном писму Народне Банке. Кауција ће се вратити по истеку једногодишњег гарантног рока.

Плаћање у готовом по приспећу вагона у испран- |

ном стању у Београду.

Ближи услови за испоруку као и услови и цртежи могу се добити у машинском одељењу жељезничке дирекције уз наплату од 25 динара зл. Заступници фабрика, које су вољне конкурисати мо-

рају показати оригинално писмо фабрике, којим их за.

свога заступника опуномоћава и из кога се види, да могу по горњим условима и о року лиферацију извршити. Цене се за вагоне имају поднети у динара зл. најдаље до 10/28. марта ове год. и то локо Београд без царине и осталих дажбина.

типа поинт писин

Нове грађевине у Београду.

Управа града Београда одобрила је, да но прегледаним плачовима могу подићи нове зграде у Београду: 1. Јовица Милетић у Београдској ул. бр. 36.

2. Никола Виторовић и Ратарској улици.

3. Душану Димитријевићу у Височкој улици.

4. Хани Мунк у ново просеченој улици Дунавски Крај.

5. Роза Грегорић у ново просеченој улици Дунавског Краја.

6. Јован Николић у ново просеченој улици на Дунаву.

7. Јован Шлауфман у Солунској бр. 36.

8. Мирковић и Лучић у улици Војводе ленка бр. 30.

|. Пријаве за нове зграде у Београду.

1. Анђелко Димитрхевјић у Стишкој ул. 25.

9. Сретен Стојановић грађевина" у Београдској у Оре =

3. Филип и Војин Отојановић у Проте Матеје ул. бр. (две зграде).

4. Никола Валоваћ прив. Ломине ул.

5, Драг. ]. Живановић чин. у Јовановој ул 88.

6., Пт. Е. Михеп лекар Бранкова ул. 14.

7. Мих, Поповић служитељ у Ратарској ул. 51.

||. Пријаве за преправке зграда у Београду.

1. Алекса Костић обућар на углу Милетићеве и

Ми-

на углу Балканске и

Вршачке ул. 8. Хани Мунк у баштованској ул.

ладин танина лига паваиивинтлинилиги танина лиле летети слетели листи пете ин

Благајникова пошта.

Положио претплату на лист 20 дин.:

Г. Димитрије Тасић, предузимач.

По 10 дин. г. г.:

Општина Београдска; Опсерваторија ; Гранд Хотел у Београду; Миладин Сарић електротехничар: Ото Голднер предузимач; Нешко БЊођевић предузимач: Франц Ковач предузимач; Виценце Маркини предузимач; Милан Вељковић предузимач из Зајечара; Антоније Величковиђ предузимач, Урсш Милошевић предузимач, Тома Николић предузимач, Влада Генчић индустријалац сви из Зајечара ; Војислаз Поповић инж. капетан и Риста Ђорђевић предузимач из Зајечара.

Прово дине та Пеј

Риста Ристић геометар општ, београдске; Драг. Николајевић управ, фабрике задруге за подизање домаће индустрије; Станислав Јосиповић, техничар из · Београда.

Власник за Удружење Срп. Инжењера и Архитекта Мих. Ј. Валента шеф инжењор општ. Београдеке. Фдговорви уредник: Нестор Манојловић, начелник Минист. Финансија у пензији. Ресавека ул. бр. 69. Штампарија К. Грегорића к Друга — Београд. Узун-Миркова 4.