Srpski tehnički list

= 267 —

пређење Удружења оли се односе на вршење његовог задатка. Чл об Предлози као и у опште све, Управног Одбора износи главном тре.а да је пре тога претресено у Управном Одбору и да се за главни скуп спреми одређено мишљење, тако да главни скуп може одмах приступити гласању за усвајање или одбијање поднесеног мишљења. ако Сем редовног главног годишњег скупа, могу се држати у случају хитне потребе, и ванредни главни скупови, ну само са (одређеним дневним редом, који се односи на питања тесно везана са унапређењем Удружења. Г: Такав главни скуп сазива Управни Одбор, сам, или на захтев половинг редовних чланова. пало. Главни скуп траје највише три дана и то узастопце. УПлаа 596 За рад по тачпи /. члана 55. потребно је да на главном скупу има најмање #/3 свију редовних чланова Удружења, и да се за измене у Уставу изјасне бар 3/г чланова, који су на скупу. | Ако не би на таквом скупу био присутан поменути/број редовних чланова, Управни Одбор биће дужан, да после месец дана сазове ванредни главни скуп, на ком ће се решавати са онолико чланова, колико

што се од стране скупу на решење,

буде дошло. Уленк6 0. После свакога главног скупа, Удружење предаје јавности цео рад истога, учињене измене и предузете новине, као и свој годишњи рад и стање своје.

Чл ол Главни скуп завршује се, — када прилике то допусте — заједничком стручном екскурзијом, ради раз-

гледања важнијих грађевинских радова у земљи или ван ове. Чл. 62.

У добу јавних немира или несигурности, или кад се Отаџбина налази у изванредном стању, може Управни Одбор главни скуп отказати или га и не сазивати донде док такве прилике трају.

Чл:-68.

Бирање Управног Одбора и контролора врши се цедуљицама.

При гласању решава проста већина, осим случајева који су поменути у члановима 57. и 71.

При једнакој подели гласова, решава глас председавајућега. Чне“6а, |

На годишње скупове имају приступа само они

гости, који се пријаве председништву.

УТ. Руковање пмаовином удружења. Ни. 65.

Председник Управног Одбора води главни нгдзор над укупном имаовином Удружења.

и. доносе се решења за која је по Уставу једино позван главни скуп.

постаје чл. 59 и гласи:

· Управни Одбор треба да поднесе скупштини спрем љен предлог буџета за идућу годину а тако исто и о свима предлозима и питањима дневног реда мора изнети своје мишљење.

постаје Чл. 60. и не мења се. Само место ,„половине редовних чданова долази „двадесет редовних чланова.

постаје Чл. 61. а не мења се.

постаје чл. 62. и гласи:

За ред по тачки е., чл. 58. потребно је да на главном скупу има најмање :/, свију редовних чланова Удружења и да се за измене у Уставу изјасни бар '/5 чланова више један одоних који су присутни на скупу.

Друга алинеја овог члана остајо иста.

постаје чл. 63. и гласи;

Управни (Одбор штампаће у Техничком Листу извештај о раду скупштине као и извештаје о своме раду и стању благајне и књижнице.

постаје чл. 64.

Изоставља се реч „стручном.“

постаје чл. 65. и не мења се.

постаје чл. 66 и гласи:

Бирање Управног Одбора и контролора врши се тајним гласањем и цедуљицама.

При гласању у опште решава проста већина присутних чланова, осим случаја предвиђеног у чл, 62,. При једнакој подели гласова мора се извршити накнадно гласање.

постаје Чл' 67. и не мења се,

постаје Чл. 68. и не мења се.