Srpski tehnički list

= 6 –Е

Чл. 61.

Главни скуп траје највише три дана и то узастопце. Чл. 62.

За рад по тачки е., чл. 58. потребно је да на главном скупу има најмање 7, свију редовних чланова Удружења и да се за измене у Уставу изјасни бар >,» чланова од оних који су присутни на скупу. | Ако не би на таквом скупу био прису-

тан поменути број редовних чланова, Управни

Одбор биће дужан, да после месец дана сазове ванредни главни скуп, на ком ће се решавати са онолико чланова, колико буде дошло.

Чл. 63.

Управни Одбор дужан је штампати у Српском Техничком Листу извештај о раду скупштине као и извештаје о своме раду и стању

благајне и књижнице.

Чала, 64.

Главни скуп завршује се, — када прилике то допусте — заједничком екскурзијом, ради разгледања важнијих грађевинских радова у земљи или ван ове.

Чл. 65.

У добу јавних немира или несигурности, или кад се Отаџбина налази у изванредном стању, може Управни Одбор главни скуп отказати или га и не сазивати донде док такве прилике трају. - :

| Чл, 66.

Бирање Управног и Надзорног Одбора врши се тајним гласањем и засебним цедуљицама и то овим редом:

1.) председник,

2.) потпредседник,

3.) чланови Управног Одбора, и

4) чланови Надзорног Одбора.

При гласању у опште решава проста већина присутних чланова, осим случаја предвиђеног у чл. 62. При једнакој подели гласова мора се извршити накнадно гласање.

Чл. 67. На годишње скупове имају приступа само они гости, који се пријаве председништву.

Ут. Руковање имаовином удружења. Чл. 68.

Председник Управног Одбора води главни надзор над укупном имаовином Удружења.

>

Чл. 69.

Управни одбор одобрава све издатке предвиђене буџетом. | Ови издаци троше се из суме прикупгљене од годишњих улога активних членова.

Чл. 70.

Приход од чланова утемељача и од уписне таксе, капиталише се код једног од признатих новчаних завода у Србији.

Кад тај капитал достигне суму од пет хиљада (5.000) динара, принос ће се употребити на подмирење потреба Удружења и н вршење његова задатка.

Главни скуп може решити, да се цела главница или један њен део употреби на подизање друштвеног дома.

На завршетку рачунске године сав суфицит у буџету Удружења, ако би га било, придаје се основном капиталу; с друге стране ако се евентуално појави дефицит, главни скуп може издати овлашћење Управном Одбору да се из капитала Удружења учини привремена позајмица за покриће таког дефи-' цита, чији повраћај мора ући у буџет идуће године.

Чл. 71.

Благајник издаје новац по рачунским исправама само по одборском решењу и које председник потпиш“.

Чл. 72.

Ако су поклони књиге, или предмети за збирке. Удружења, моћи ће се једино на повећавање библиотеке и употребити.

Чл. 78.

Целокупна имаовина Удружења остаје нераздељива својина докле год Удружење постоји. |

На имаовину Удружења ни за време његова опстанка, ни по престанку његову, немају никаква права, ни ондашњи ни бивши. чланови, нити њихови наследници.

Ако се Удружење ма из ког разлога растури, онда се новац предаје Управи Фондова или заводу који би се на место ње образовао, а остала имаовина предаје се по инвентару, на послугу и чување, техничком факултету данашњег Универзитета или оном заводу научном, који на место његово дође.

Сва имаовина међу тим, предаће се Удружењу, које би се доцније у Србији образовало са задатком сличним ономе, који је овим Уставом утврђен.