Srpski tehnički list

–— 5

нова, а при гласању решава проста већина гласова.

Ако се састанак не би могао држати због недовољног броја присутних чланова председник ће најдаљеу року од десет дана сазвати накнадни састанак са истим дневним редом и на томе састанку решаваће се са онолико чланова колико их буде дошло.

Ако се инакнадни састанак не би могао одржати из ма каквих разлога сазваће се и трећи састанак са истим дневним редом на коме ће се решавати као и на накнадном састанку.

Чл. 53.

Месне састанке сазива председник Управног Одбора а њихов дневни део прописује Управни Одбор.

Чл. 54.

Састанке могу држати и чланови Удружења ван Београда ако се могу у једном месту бар петорица састати.

На тим састанцима може се решавати о свима питањима истакнутим у чл. 51, овога Устава. Дневни ред прописују сазивачи тих састанака. Одлуке донесене на тим месним састанцима саопштаваће се Управноме Одбору а он ће радове тих месних скупова саопштавати на месним састанцима у Београду, који ће и коначно решавати о њима и своје одлуке објављивати прско органа Удружења.

Чл. 55.

Главни редовни скуп Удружења држи се сваке године о Тројицама.

Чл. 56.

Управни Одбор мора утврдити и објавити дневни ред овога скупа најмање на 15 дана пре састанка његовог.

(О предлозима који нису објављени у дневном реду, неће се моћи на скупу доносити никакве одлуке и због тога предлагачи морају своје предлоге поднети писмено Управном Одбору најмање за 20 дана пре састанка скупа. (О предлозима изнетим на сам дан скупа може се само дебатовати а за доношење одлуке по истакнутом предлогу може главна скупштина овластити Управни Одбор или редовни скуп Удружења.

Чл. 57.

У случају хитне потребе и ако за то поднесу писмени предлог најмање 20 чланова присутних на скупу може се поименичним или тајним гласањем изменити дневни ред и о истакнутом предлогу може се решавати

у томе истом сазиву, ноу сваком случају не истога дана кад је дневни ред измењен.

Чл, 58.

На главному скуп врше се ови послови:

а., бирају се два секретара за вођење скупштинског записника.

б., Решава се о поднесеном извештају Управног Одбора о укупном годишњем раду и стању Удружења и о извештају Надзорног Одбора о стању друштвене благајне и о сагласности учињених издатака са одобреним буџетом за прошлу годину и Уставом Удружења. |

в. по саслушању извештаја Управног и Надзорног Одбора. скупштина ако налази да су издатци чињени у границама одобреног буџета и сагласно са Уставом Удружења издаје Управном Одбору разрешницу за прошлу годину.

На предлог Надзорног Одбора скуп накнадно одобрава и оне издатке које нису били предвиђени буџетом али безусловно одговарају интересима Удружења или се јављају као неминовна последица ранијег рада или околности у Удружењу.

г., утврђује се буџет за идућу годину.

д., бирају се чланови Управног Одбора којима је рок истекао и чланови Надзорног Одбора за идућу годину. Бирање се врши тајним гласањем.

б., бирају се почасни чланови.

е., мења се цео Устав Удружења или поједини чланови његови.

ж., већа се и решава о свима предлозима Управног Одбора и чланова Удружења, којима је циљ унапређење Удружења или се односе на вршење његовог задатка.

и., доносе се решења за која је по Уставу једино позван главни скуп,

Чл. 59.

Управни Одбор подноси главном скупу спремљен предлог буџета за идућу годину, а тако исто и о свима предлозима и питањима дневног реда мора изнети своје мишљење.

Чл, 60.

Сем редовног главног годишњег скупа, могу се држати у случају хитне потребе, и ванредни главни скупови, ну само са одређеним дневним редом, који се односи на питања тесно везана са унапређењем Удружења.

Такав главни скуп сазива Управни Одбор, сам, или на писмени предлог двадесет редовних чланова.