Srpski tehnički list

— 246 —

Вести.

Оправка горњег строја моста на Зеленом Виру. на путу Ниш — Прокупље, уступљена је Глигорију Паруновићу, пред. из Власотинаца, за 1096:50 д, ниже од предрачунске суме за 20:22 д, или 1.817 Плаћа мостар. фонд.

Оправка моста преко Белице и грађење водоплавског пропуста до њега, на путу Чачак— Ива њица, уступљена је Благ. Луковићу, пред. из. Ивањице, за 3580 дин. ниже од предрачунске суме за 96:22 или 2.62'/,. Плаћа округ.

Граћење моста преко Ловачке реке, на путу Ваљево— Лозница, уступљена је Кости Алексићу пред, из Златарића, за 1659 дин. ниже од предрачунске суме за 64,43 дин. или 373 Плаћа округ,

Оправка 2 моста на путу Ваљево—Чачак, уступљена је Николи Матићу пред. из Ваљева, за суму од 1150 дин. ниже од предрачунске суме за 290,64 или 20,18%. Плаћа округ.

Премазивање — фарбање — гвоздене конструкције и оправка дрвеног патоса моста преко реке Расине код Бруса, извршиће се ове године по предрачуну окр. инжењера г. Н. Писе.

Џредрачунска је сума 849,15 дин.

Осигурање леве нишавске обале у Пироту довршиће се по пројекту инжењера г. М. Јовановића. Предрачунска је сума 1/713,17 дињ

Пријаве за чланство.

За редовне чланове г. г. Светозар Аранђеловић, Коста Шевић и Никола Матејвић инжењери железничке дирекције,

За ванредне чланове: г. Алексавдар Јолџић

геометар општине београдске. -— — –— на аљаљ љљања!

БОСНА

У Београду је почео излазити илустровани часопис „Босна“, за књижевност и савремени живот, интересантан за свакога а потребан за сваку српску кућу и породицу.

„Босна“ ће излазити на финој сатинираној хартији великог формата од 16 —18 страна и доносиће у сваком своме броју најмање по 6 слика, већином у боји.

„Босни“ је претплатна цена за Србију и Бугарску до нове године 5. гинара. За све друге земље 8. динара или круна. За претплатнике „Босанско Херцеговачког Гласника“ 209/, јевтиније.

један број послаћемо свима о има, који буду захтевали да им се пошаље, но с тим да ће по пријему броја бити дужни одмах и претплату положити,

Поруџбине без новаца неће се узимати у обзир.

Претплату треба слати непосредно на адресу;

Г. Јово ЉЂ. Ковачевић

уредник „Босанско Херцеговачког Гласника“

или; Власништву и Уредништву „Босне“ –- Београд

Нашим повереницима и претплатницима.

Како се концем овога месеца јуна завршава рачунска година 1907/8 а на дугу нам остаје многа вересија из 1906/7 и 1907/% године, то молимо све наше претплатнике који нису измирили свој дуг, да изволе новац што пре положити нашим повереницима по унутрашњости или послати непосредно благајнику Српског Техничког Листа, како би администрација била у могућности да ими у будуће редовно шаље лист, у противном, администрација ће бити принуђена, да свима дужницима лист обустави

Уједно администрацији је част замолити све своје повереникс, да се изволе заузети око прикупљања претплате и исту што пре попљу благајнику листа, а администрација ће им кроз дан-два послати признанице које су сада у штампи, како би им бар у неколико олакшало заиста тежак посао око прикупљања претплате.

Наши су повереници:

За округ београдски г. Јов. Ђ. Симеоновић в.инжењер;

за округ ваљевски г. Чед: Гагић инжењер;

за округ врањски г. Свет. Јовановић виши инжењер; и М. Јоксимовић инжењер;

за округ крушевачки г. Никола Шиса инжењер;

за округ крагујевачки г. Лука Ивковић инспектор; и Дим В. Милошевић инжењер;

за округ крајински г. Бож. Минић инжењер:

за округ моравски г. Дим. Поповић инжењер;

за округ нишки г. Јосиф Ринер инспектор;

за округ пиротски г. Мил. Павловић вити инжењер;

за округ подрински г. Петар С. Бојић, в. инжењер; и Јов. Ш. Зрнић окружни инжењер;

за округ пожаревачки г. Свет. К. Русидес виши инжењер;

и Петар М. Ракић инжењер; за округ руднички г. Чеда Младеновић инжењер:

за округ смедеревски г. Јован Банић инспектор и Милија Нинић инжењер;

за округ Топлички г. Лаза С. Живковић инжењер; за округ тимочки г. Влад. Здравковић и Свет. Аранђеловић инжењери;

за округ ужички г. Ђока Јевтовић инжењер; и

за округ чачански г. Мил. 3. Протић инжењер:

Поред напред именоване господе, претплата се може положити и осталим инжењерима, или непосредно послати лотписаном благајнику листа.

јуна. 1908 г. Београд. Благајник Српског Техн. Листа. Јован Ђ. Раденковић.

Власник за Удружење Орп. Инжењера и Архитекта Нестор Манојловић, начелник Минист. Финансија у пен Одговорни уредник: Драгољуб Мирковић инжењер, управник београдског водовода, Макензијова 4. Штампарија К. Грегорића и Друга— Београд. Узун Миркова 4.

ДЋ