Srpski tehnički list

==+>48 —

За подинжињера друге класе г. Јездимир Нешовић свршени техничар.

Указом Њ. В. Краља од 8. фебруара постављен је у Министарству Грађевина за инжињера треће класе г. Милорад Миливојевић инжењер исте класе Дирекције Срп. Држ. Железница, а решењем г. Министра од 10. истог месеца одређен је на рад у грађевински одељак при начелству округа крагу-

јевачког.

Указом Њ. В. Краља од 8. фебруара ове год. унапређен је г. Сима Д. Катић инжењер | кл. Министарства Грађевина по старом, за вишег инжењера ПИ кл. по новом, у грађевинском одељку, при натву округа моравског.

Указом Њ. В. Краља од 8. фебруара ове год. постављени су:

У Дирекцији Срп. Државних Железница:

За вишег инжењера П кл. Миладин М. Ђорић виши инжењер исте класе нишке радионице.

У другој секцији за одржавање пруге са седиштем у Крагујевцу:

За вишег инжењера друге кл. г. Стеван Чолић виши инжењ. исте класе у Железничкој Дирекцији.

У нишкој железничкој радионици.

За инжењера прве класе г. Боривоје Поповић инжењер исте класе београдске ложионице.

СТЕЧАЈ

Премер пмања у Добричеву.

По одобрењу Господина Министра Народне Привреде ПбБр. 1397 од 24. јануара 1912 године, Управа расписује стечај за премер, парцелисање и израду планова имања Управе Државног Сточарског Завода у Добричеву у Ади код Ћуприје.

Услови за овај посао могу се видети сваког дана у канцеларији рачуновође Управе у Добричеву код Ћуприје, код Министарства Народне Привреде (Пољопривредног Одељења), аи Управа ће их заинтересованим лицима у препису слати ако јој се пошаље 0.40 дин. у поштанским маркама.

Прописно таксиране понуде с потребним документима према условима слати Управи Државног Сточарског Завода — Добричево код Ћуприје најдаље до 29. фебруара текуће године.

Накнадне понуде неће се примати.

Грађевински инжињер Тражи место у Србији. Свршио је ческу технику у Прагу и оба државна испита положио са одличним успехом. Има обилну петогодишњу праксу армирани (ојачани) бетон, канализације, инжењер · ске грађевине, школе, касарне, фабрике ит.д.

Стар 29 година. Способан за самостално вођење техничких послова и предузећа. Обратити се на адресу: Масјау Нетесек, тев|зку шдепут. х. Јпдг. Нгадс! Сезко

Набавка и монтовање гвоздених конструкција за четири нова стална моста у округу врањском.

Г. Министар Грађевина изволео је одобрити, да се према раније утврђеним техничким прописима и уговорима набаве и монтују гвоздене хонструкције за четири нова стална моста у округу врањском, и то:

1) за мост преко Мораве код Владичиног Хана са два отвора по 51,00 м. распона, 5,40 м. ширине и са патосом од цорес гвожђа.

Предрачунска је сума 91620 дин.

9) за мост преко Мораве код Врањске Бање, један отвор од 61,20 м. распона, и 5,40 м. ширине и патосом од цорес гвожђа;

Предрачунска је сума 62,640 —

3) за мост преко реке Власине у Власотинцу . са једним отвором од 61,20 м. распона и 5,40 м. птиринеги патосом од цорес гвожђа, бетона и асвалта-

Предрачунска је сума 62,640.

4) За мост прско реке Мораве на путу Лесковац - Власотинце са два отвора по 60,00 м. распона 5,40 м. ширине и патосом од цорес гвожђа.

Предрачунска је сума 125,280 — дин.

Преминули

+ Јован Ташић инжењер Српских Народних Црквених Фондова, посланик на Српском Народном Црквеном Сабору, члан архидијецеског и административног Одбора, преминуо је 8. фебруара ове године у 52. години старости у Карловцима а сахрањен 10. истог месеца у Новосадском гробљу.

Бог да му душу прости!

+ Иван Комбола предузимач из Крушевца, преминуо је 6. фебруара ове године у 46. год. старости у Крушевцу.

Бог да му душу прости!

ИСПРАВКА.

У огласу („лицитације“) за израду [| деонице државног пута Голубац низ Дунав, случајном гре: шком изашло је, да кауција износи 32000 дин. међутим та кауција износи 33000 динара. Моле се заинтересовани да ово приме к знању.

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд

»