Srpski tehnički list

ВЕСТИ.

Распис Бр 20. свима станицама. Решењем Господина Министра Грађевина одобрена је повлашћена вожља у четвртину цене инжињерима и архитектима, члановима Инжењерског Удружења, а у половину цене породицама њиховим.

Овом повластицом могу се користити чланови инжењерског удружења и чланови њихових породица у свако доба и за све возове изузимајући „Оријент Експрес“, и то под овим погодбама:

Чланови Удружења показаће благајнама билета полазних станица нарочите легитимације — „повластице“ које су метнуте у корице, какве се употребљују за годишње (претплатне карте приватних лица. У тим корицама биће осим легитимације и фотографија подносиоца. На основи таквих легитимација издаваће станице неиспуњене билете друге или прве класе (према исказаној жељи), у четвртину цене члановима Инжињерског Удружења, а у половину цене члановима породица њихових: жени и деци. За њих мора такође члан поднети (воју легитимацију, а такође и своју чланску карту, коју има као члан инжињерског удружења и на којој су исписана имена његове жене и деце. МИ легитимацију и чланску карту морају чланови породице показати у возу — ако путују сами.

При прегледу билета возно ће особље захтевати да му се уз билету покаже легитимација; ако се легитимација не може показати са дотичним се путником поступа као и са путником који има неисправну билету и наплатиће се одговарајућа возарина.

Олакшица важи за све време, докле важи и легитимација дотичног члана Инжињерског Удружења.

Станице возног особља поучиће то осо"бље како треба у даној прилици поступати. За Директора Начелник

М. Николић с, р. ·

Преминуо. + Мирослав Попс Дразић ваши чиновник железничке дирекције, преминуо је 15. фебруара ов. год. у 48 години живота, после дугог и тешког боловања а сахрањен 16. фебруара ове год. на новом гробљу у Београду.

Бог да му душу прости!

Члановима Удружења.

Пошто је Господин Министар Грађевина изволео одобрити повластицу у вожњи на државним железницама свима редовним члановима Удружења у У, а њиховим породипцама у Љ цене, а како се већ приближује и Главни Скуп Удружења, то се позивају сви редовни чланови, да изволе што скорије послати своје фотографије, како би им Удружење могло од Железничке Дирекције, изузети лигитимације за повлашћену вожњу, те да се истом могу користити приликом доласка на овогодишњи Главни Скуп, пошто се од Г. Министра не може поред ове сталне повластице тражити још и специјална повластица за главни скуп.

Сваки редован члан Удружења треб одмах да пошаље: 1) сав дугујући улог до краја ове год. т. ј. до краја 31. децембра 1912. год. и 4. дин. за књижицу, чланску карту и остале трошкове, пошто му се у противном

случају легитимација не може издати. У исто време треба јавити име жене и деце и њихове године старости.

Марта 1912. год. Београд Управа

ПЕН НЕ НЕ НЕ РЕН ава а · Члановима Удружења.

Како се за екскурзију Удружења о Духовима није јавио већи број чланова, а екскурзија ће би ти врло интересантна и поучна, то Управа претпоставља да су извесни чланови Удружења изгубили из вида, да је пријаву требало послати до 1 ов. мес. те рок за исту проду жава до 10. марта, када ће се листа пријављених дефинитивно закључити. (0 тога молимо чланове, који мисле у екскурзији учествовати да седо поменутог рока неизоставно пријаве како би се са припремама за што бољи исход

екскурзије могло почети,

2. марта, 1912. Управа.

Власник за. Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер

Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорић и Друга — Београд